Dat een dieet met veel soja de kans op darmkanker verkleint, ligt mogelijk aan de genisteïne in die soja. Deze stof remt namelijk de expressie van enkele genen die tumorvorming bevorderen wanneer ze in een te hoge versnelling staan.
Het zou verklaren waarom darmkanker relatief zelden voorkomt in Aziatische landen waar veel soja wordt gegeten. En ook waarom Aziaten, die naar westerse landen emigreren en daar de lokale eetgewoonten overnemen, prompt méér kans op een darmtumor lopen.
Genisteïne.
Bron, lees verder:
C2W
Wetenschappelijke publicatie:
Yukun Zhang, et al.: DNA methylation and histone modifications of Wnt genes by genistein during colon cancer development
Laatste berichten
- 22:08 wig 11
- 21:37 speciale rel. theorie 12
- 21:22 [scheikunde] vraag Chemie - wat is de oplossing? 11
- 20:14 Aardlek-schakelaar 2
- 15:56 Programmeren met vectoren 6
- 14:53 Straatklok loopt 5 minuten voor 12
- 25 apr Gravity and gravitation 4
- 25 apr Bruine vlekken op treinaanwijzerbord 10
- 25 apr Vogels in de stad zijn goede klussers 2
- 25 apr Rood laserlicht 3
- 25 apr Herleiden afmetingen vanaf een foto 21
- 25 apr [wiskunde] Prijs Product per KG; Alternatief Inzicht 3
- 25 apr do-re-mi-fa-so vliegtuigen 9
- 25 apr geen minkowski-ruimte toch? Doe ik dit nou fout? 17
- 25 apr [natuurkunde] kroon van koning op Syracuse 10
- 25 apr 2013 – Augustus Vraag 3 3
- 24 apr Vraag 2009 Juli Vraag 5 5
- 24 apr positie 2
- 24 apr Schroefdraad berekening 8
- 24 apr [scheikunde] Kan chloorgas de geleiding van elektriciteit belemmeren? 9
Nieuwsberichten
- 04 mar Een nieuw soort magnetisme: altermagnetisme
- 31 okt AI kan via stem diabetes vaststellen 11
- 21 okt Einstein krijgt wéér gelijk 45
- 07 feb witter dan wit 20
- 19 jun irrigatie en de aardas