Springen naar inhoud

Nauwkeurigheid alizarol test


  • Log in om te kunnen reageren

#1

paac

    paac


  • >250 berichten
  • 271 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 07 augustus 2013 - 21:45

Hoi allemaal,

Ik heb een vraag over de alizarol test die gebruikt kan worden om een indicatie te krijgen over de kwaliteit van melk
http://www.leonthemi.../alizarol-test/

Theoretisch gezien lijkt het wel handig, maar in de link staan oa situaties die mogelijk vals negatieve resultaten kunnen veroorzaken etc.

Verder lijkt er weinig/geen informatie over beschikbaar te zijn over de test zelf en ook qua sensitivity/specificity van de test.

Is er iemand bekend met deze test en weet die hoe betrouwbaar deze is?

Plan? I don't need a plan, just a goal. The rest will follow on its own.
Clever waste of time: Level 31


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Marko

    Marko


  • >5k berichten
  • 8933 berichten
  • VIP

Geplaatst op 08 augustus 2013 - 08:03

Dit vond ik hier, kennelijk een (oud) rapport van het ministerie van landbouw van de Verenigde Staten:

It can not be disputed that a simple test which will picture con- ditions in milk, as claimed by Morres, would be of considerable value. But will the alizarol test indicate all that Morres claims ? Devarda and Weich (6) in 1913, after working with this test, decided that it had no value over the alcohol test. In a later paper Devarda (7) draws conclusions as follows : 1. For market control the alcohol test is satisfactory for the determination of the quality of milk. 2. The assertion of Morres that the alizarol test can show a pure rennet and mixed fermentation is without scientific or practical significance. 3. In a pure lactic fermentation the alizarol test stands close to the acidity in its color relation, but for the determination of the keeping quality of milk it is of slight significance. 4. The diagnostic value of the alizarol test is limited to an empirical test for milk, principally as to its suitability for cheese making which was already employed by Eugling in 1882.


De referenties die in deze tekst staan genoemd heb ik in het document niet terug kunnen vinden.

Cetero censeo Senseo non esse bibendum


#3

paac

    paac


  • >250 berichten
  • 271 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 08 augustus 2013 - 10:20

Dit vond ik hier, kennelijk een (oud) rapport van het ministerie van landbouw van de Verenigde Staten:

De referenties die in deze tekst staan genoemd heb ik in het document niet terug kunnen vinden.


Bedankt!

Ik had op dezelfde site wel een ander bulletin gevonden, maar niet deze.

Plan? I don't need a plan, just a goal. The rest will follow on its own.
Clever waste of time: Level 31






0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures