Van 0 tot 100 km/u in 2,15 seconden

Moderator: Astro

Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 3.135

Van 0 tot 100 km/u in 2,15 seconden

Het Delfste DUT racingteam heeft het wereldrecord acceleratie van 0 tot 100 km/u voor elektrische auto's verbroken. Een nieuw record: 2,15 seconden.


Afbeelding


Het record stond op 2,68 seconden. Met de behaalde 2,15 seconden stijgt de snelheid boven alle verwachtingen uit. Dat is sneller dan bijvoorbeeld de Bugatti Veyron Super Sport.

De Delftse studenten gebruikten hun zelfgebouwde racewagen uit 2012, de DUT12: een compacte en volledig vierwiel-aangedreven racewagen van slechts 145 kg. De wagen is gebouwd voor de Formula Student competitie; de studenten wonnen er het officieuze WK in Hockenheim mee.

Afbeelding

Voor het acceleratierecord werd de racewagen van de studenten nog flink aangepast. Ook kozen ze de coureur voor een zo snel mogelijk acceleratie: Marly Kuijpers, 24, is het lichtste lid van het DUT Racing team. Het record is op het oude militaire vliegveld Valkenburg in de buurt van Leiden gehaald.


Bron, lees, zie meer:

nieuws.nl

autojunk.nl

Dut racing
Heb je interesse in journalistiek? Wij zoeken versterking! Speurwerk, deel van het team, meer weten: klik.

Berichten: 12.262

Re: Van 0 tot 100 km/u in 2,15 seconden

Zo.. das verdomd rap! Batterijen zullen daarna wel leeg zijn :)


Overigens kun je het niet echt vergelijken met een veyron oid - dat is een 'road legal' auto, geen circuitwagen. F1 auto's doen het nog wel een stukje sneller.
Victory through technology

Reageer