Springen naar inhoud

Practicum profielwerkstuk chocolade



  • Log in om te kunnen reageren

#1

nboon

    nboon


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 06 oktober 2013 - 14:17

Beste lezer/lezeres,

Ik hou mijn profielwerkstuk over chocolade.
Waar ik op vastloop is het praktische gedeelte.
Eerst wilde ik het vetpercentage of suikerpercentage bepalen in chocolade, maar dat is te makkelijk volgens mijn begeleider. Nu wil ik 1 van de volgende stoffen uit chocolade halen en de hoeveelheid ervan bepalen;

B-fenylethylamine
Endorfine
Serotonine
Anandamide
Dopamine
Cafeïne
Theobromine

Mijn vraag is: Zou ik 1 van deze stoffen uit chocolade kunnen halen? zo ja, welke stof is het makkelijkst om uit chocolade te halen en hoe zou ik dat het beste kunnen doen? (en waar?)

Alvast bedankt.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Kravitz

    Kravitz


  • >1k berichten
  • 4042 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 08 oktober 2013 - 18:57

Opmerking moderator :

Iemand die hier een handje kan toesteken?
"Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm" - Winston Churchill






Also tagged with one or more of these keywords: scheikunde

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures