Springen naar inhoud

Water dat omhoog kruipt


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Mafkees

    Mafkees


  • >250 berichten
  • 306 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 26 oktober 2013 - 19:30

Als je 'n keukenrol o.i.d. met de onderkant in 'n laagje water zet, waarom wordt ie dan toch helemaal nat na verloop van tijd?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Fuzzwood

    Fuzzwood


  • >5k berichten
  • 11101 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 26 oktober 2013 - 19:37

Dat heet capillaire werking. Een keukenrol is vochtabsorberend door zijn vele kleine poriën waar water door capillaire werking door omhoog kruipt. Elke porie is verder zijn eigen capillair.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures