[natuurkunde] Profielwerkstuk Natuurkunde - Perfecte biertje

Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood

Reageer
Berichten: 1

Profielwerkstuk Natuurkunde - Perfecte biertje

Hallo,

Zojuist een account aangemaakt i.v.m vragen en hulp voor ons profielwerkstuk namelijk: Hoe tap ik het perfecte Nederlands biertje?

Met als deelvragen,

- Wat is de invloed van de schuimlaag op de temperatuur van het bier?

(meten door een biertje met en zonder schuimlaag te tappen en de temperatuur daarvan te meten)

- Wat is de invloed van de omgeving op de halfwaardetijd van de schuimlaag? (meten door

- Wat is de invloed van de taphoogte op het biertje en de schuimlaag?

(dit kan in een formule gezet worden)

- In welke conditie (vettig, nat, droog) moet het glas/beker zijn?

- Wat is de invloed van het wel/niet afschuimen van het bier op de schuimlaag?

- Wat is de ideale taphoek voor het biertje?

Hoe raden jullie aan om de dingen te gaan meten. En hebben jullie nog tips, of dingen die jullie anders zouden doen?

M.v.G

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 51.265

Re: Profielwerkstuk Natuurkunde - Perfecte biertje

Riskrt schreef: wo 13 nov 2013, 22:28
Hoe raden jullie aan om de dingen te gaan meten.
Hoe had jij in gedachten om bepaalde zaken te gaan meten? En waarom vraag je je af of dat dan wel dé methode zou zijn?
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN...
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

Gebruikersavatar
Berichten: 123

Re: Profielwerkstuk Natuurkunde - Perfecte biertje

Misschien kan je om dit onderzoek wat meer wetenschappelijke diepgang te geven, eens kijken naar welke componenten en processen invloed hebben op de duur en dikte van de schuimlaag van het bier.

Zo kan je bijvoorbeeld kijken waarom Duvel zo veel schuimt, en waarom Guinness zon dikke maar dunne schuimlaag heeft. En welke ingrediënten en processen hieraan ten grondslag staan.

Wie weet sleep je er nog een tripje naar de Heineken of La Trappe fabriek uit. :mrgreen:

Reageer