Springen naar inhoud

Recodering probleem


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Rupa

    Rupa


  • 0 - 25 berichten
  • 9 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 14 november 2013 - 15:58

Beste lezer,

Voor mijn masterscriptie ben ik bezig met een logistische regressie over de vraag naar de sociale huur op de woningmarkt. Het betreft een binair keuzemodel Y=sociale huur of marktwoning. Dat is althans de Y die ik wil gebruiken. Nu moet ik die Y-variabele nog maken.

Ik ben in het bezit van de Woon2012 database met variabelen;
- variabele Huko = huurwoning of koopwoning (1 of 0)
- variabele Khuuri = kale huur van de respondent (metric)

Nu wil ik de nieuwe variabele sociale huurwoning of marktwoning maken (1-0). Daarvoor moet ik Huko uit elkaar halen want van alle huurwoningen wil ik de huurwoningen >= (met een huur hoger dan) 664,66 per maand (grens sociale huur per 2012), bij de koopwoningen op doen.

Alleen weet ik niet hoe.

Ik zou jullie hulp erg waarderen.

met vriendelijke groet,
Paul

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Saffron

    Saffron


  • >250 berichten
  • 457 berichten
  • Minicursusauteur

Geplaatst op 14 november 2013 - 22:47

Je kan bij het creeren van variabelen IF-statements gebruiken. Welke software gebruik je?

#3

Rupa

    Rupa


  • 0 - 25 berichten
  • 9 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 15 november 2013 - 12:12

Dank voor je reply. Ik gebruik spss. Met transform/recode kan ik bijna alle variabelen wel tackelen behalve deze. Ik ken if-statements niet is dat een optie binnen spss?

#4

Rupa

    Rupa


  • 0 - 25 berichten
  • 9 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 15 november 2013 - 16:56

Ja ik snap de if's, moest er ff over nadenken. Maar dan lukt het me nog niet. T klinkt simpel maar het is vrij lastig. Maso = 1=1if khuuri<=664,66 1=0 if khuuri >=664,66 en 0=0. Alleen kan dit niet ivm de vele ifjes...

#5

Saffron

    Saffron


  • >250 berichten
  • 457 berichten
  • Minicursusauteur

Geplaatst op 15 november 2013 - 19:20

Uhm..jawel. Is die code hierboven zoals je het geprobeerd hebt in SPSS? Want op die manier gaat het inderdaad niet lukken. IF-statements moeten aan het begin van het commando staan. Vergeet ook niet het Compute command.

#6

Rupa

    Rupa


  • 0 - 25 berichten
  • 9 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 16 november 2013 - 10:36

Nee ik had geen computer. Maar in theorie moet het zo lijkt me, alleen ik krijg het niet voor elkaar met compute of recode.

#7

Saffron

    Saffron


  • >250 berichten
  • 457 berichten
  • Minicursusauteur

Geplaatst op 16 november 2013 - 13:51

Recode gaat ook niet werken. Maar met compute en een aantal if-statements is het echt peanuts:
Compute newvar=999.
If (huko=1 and khuuri<664,66) newvar=1.
If (huko=1 and khuuri>=664,66) newvar=0.
If (huko=0) newvar=0.

#8

Rupa

    Rupa


  • 0 - 25 berichten
  • 9 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 17 november 2013 - 22:31

Helaas loopt SPSS met deze code moeilijk te doen, ik denk dat je oplossing toch niet helemaal correct is. Voor m'n gevoel moet ik het ook in 2 stappen doen. Gelukkig heb ik een andere variabele gevonden die me kan helpen, ik mis alleen wat cases.

Bedankt voor je hulp.

"There are three kinds lies: lies, damned lies, and statistics"

#9

Saffron

    Saffron


  • >250 berichten
  • 457 berichten
  • Minicursusauteur

Geplaatst op 18 november 2013 - 13:23

Nee hoor, als je variabelen netje numeriek zijn, loopt deze syntax gewoon (je moet misschien hooguit de komma vervangen door een punt), ik heb het net gecheckt namelijk. En ik kan je verzekeren dat het echt niet in twee stappen hoeft. Zijn je variabelen wel numeriek of stiekem string? In welke zin doet SPSS moeilijk? Kan je de output eens geven?

#10

Rupa

    Rupa


  • 0 - 25 berichten
  • 9 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 22 november 2013 - 08:54

Dag saffron dank voor je reactie. Heb deze variabele even naast me neergelegd. punt/komma was eerst fout inderdaad. Vervolgens nog een error en daarna kwam er een nieuwe variabele uit met alleen maar missingvalue. Ben vandaag aan het werk maar probeer vanavond iets duidelijker te zijn.

#11

Rupa

    Rupa


  • 0 - 25 berichten
  • 9 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 25 november 2013 - 12:24

Hij zegt; error 4381 in colum 1. Text:if. The expression ends unexpectedly. Execution of this command stops.

#12

Saffron

    Saffron


  • >250 berichten
  • 457 berichten
  • Minicursusauteur

Geplaatst op 25 november 2013 - 13:30

Dan ben je hoogstwaarschijnlijk de regel ervoor een punt vergeten. Aan het einde van elke commando-regel in SPSS moet een punt staan, anders werkt het inderdaad niet.

#13

Rupa

    Rupa


  • 0 - 25 berichten
  • 9 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 25 november 2013 - 14:07

Hij doet het!! Alleen geeft hij nog een percentage van 5,2% dat onder 999 valt... Dat zal ongetwijfeld met khuuri te maken hebben. Dank je wel! Super bedankt.

#14

Saffron

    Saffron


  • >250 berichten
  • 457 berichten
  • Minicursusauteur

Geplaatst op 25 november 2013 - 20:53

Mooi dat het werkt! Heb je toevallig missings op de variabelen? Dat zou kunnen verklaren dat er nog een een aantal mensen 999 heeft.

#15

Rupa

    Rupa


  • 0 - 25 berichten
  • 9 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 25 november 2013 - 21:41

De missing is gecodeerd met 999999 en 999998. Dus dat is op te lossen met tranform info different variables en klaar. Nu de rest vd scriptie nog...zucht.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures