Springen naar inhoud

Luff-Schoorl berekeningen



  • Log in om te kunnen reageren

#1

laurenn

    laurenn


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 18 november 2013 - 12:25

Voor het PWS dat ik op school moet doen, moet ik een experiment doen over chocolade om het suikergehalte te bepalen.
Hiervoor heb ik de methode Luff-Schoorl gebruikt.

Ik heb de volgende stappen uitgevoerd:
- Luff Schoorl aan mijn oplossing toegevoegd (zoutzuur met chocolade)
- Die oplossing verwarmd tot 65-80 graden en deze is 10 minuten op deze temperatuur gehouden.
- Deze oplossing toen afgekoeld en 10 gram kaliumjodide toegevoegd
- 20 mL zwavelzuur toegevoegd
- Daarna getitreerd met natriumthiosulfaat 0,09989 mol/L tot een gele kleur
- 2 mL 1%-oplossing zetmeel toegevoegd
- En vervolgens weer met natriumthiosulfaat 0,09989 mol/L tot een witte kleur door getitreerd.

Hieruit moet ik dus het gehalte jodium berekenen en daaruit de overmaat koper(II)ionen en hieruit weer het gehalte reducerende suikers.
Maar ik heb dus geen idee hoe ik dat moet doen.
Alvast bedankt :)

Edit:
De hoeveelheid chocolade die ik heb gebruikt is 1,0038 gram

Veranderd door Kravitz, 18 november 2013 - 18:11
titel lichtjes aangepast


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Margriet

    Margriet


  • >1k berichten
  • 2131 berichten
  • Pluimdrager

Geplaatst op 18 november 2013 - 19:05

Kijk eerst hier eens naar:

http://nl.wikipedia....ar_Luff-Schoorl

En zijn er dan nog vragen stel ze gerust we helpen graag.






Also tagged with one or more of these keywords: scheikunde

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures