Springen naar inhoud

Hoe kun je ethanol binden tot een voor consumptie geschikt poeder of massieve stof?


  • Log in om te kunnen reageren

#1

NickKooijman95

    NickKooijman95


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 28 november 2013 - 12:07

Voor culinaire doeleinden zoek ik een manier om ethanol tot een vaste stof te binden. Ik heb o.a. al gekeken naar maltodextrine, maar op het internet is hier vrij weinig over te vinden. Weet iemand wat zou werken of kent iemand bindmiddelen die gebruikt kunnen worden i.c.m. ethanol? Agar-agar werkt bijvoorbeeld alleen met water.

Bedankt!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

gravimetrus

    gravimetrus


  • >100 berichten
  • 232 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 28 november 2013 - 15:34

Als het niet voor consumptiedoeleinden is:
http://en.wikipedia....sorbent_polymer

Wellicht dat celluloseachtige materialen ook geschikt zijn:
CMC (carboxymethylcellulose) zoals bv Methocel

Veranderd door gravimetrus, 28 november 2013 - 15:37


#3

NickKooijman95

    NickKooijman95


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 28 november 2013 - 15:41

Als het niet voor consumptiedoeleinden is:
http://en.wikipedia....sorbent_polymer

Wellicht dat celluloseachtige materialen ook geschikt zijn:
CMC (carboxymethylcellulose) zoals bv Methocel


Het is wel voor consumptie, maar bedankt voor de andere suggesties! Ik ga me daar even in verdiepen. Iemand anders nog ideeën?

#4

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44871 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 28 november 2013 - 18:47

Opmerking moderator :

gezien het weinig schoolse karakter is deze vraag verplaatst naar het vakforum
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#5

Kravitz

    Kravitz


  • >1k berichten
  • 4042 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 01 december 2013 - 10:59

Opmerking moderator :

Iemand die hier een handje kan toesteken?
"Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm" - Winston Churchill

#6

Marko

    Marko


  • >5k berichten
  • 8935 berichten
  • VIP

Geplaatst op 01 december 2013 - 11:22

Wat wil je precies doen? Zuivere ethanol binden tot een vaste stof en dit laten consumeren?
Of wil je een vloeistof die ethanol bevat binden?

Of wil je uit een vloeistof de ethanol binden zodat je het kunt verwijderen?

Cetero censeo Senseo non esse bibendum


#7

NickKooijman95

    NickKooijman95


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 01 december 2013 - 23:38

Ik probeer een voor consumptie geschikte substantie te bereiden met een ethanolpercentage van ten minste 40%. Vrijwel zuiver zou het mooiste zijn. Het is voor verwerking in andere producten.

Zolang het maar stevig gebonden is dan is het goed; poeders, pasta's en zeer dikke gels zijn prima.

#8

Benm

    Benm


  • >5k berichten
  • 8801 berichten
  • VIP

Geplaatst op 02 december 2013 - 07:21

Welliicht helpt het je zoektocht: enkele jaren geleden was er iets in het nieuws over alcoholhoudende drankjes in poedervorm. Vergelijkbaar met zakjes poeder die limonade opleveren als je er water bij gooit. Hoe het precies werkte staat me niet meer bij, maar wel dat er relatief weinig alcohol (een paar procent) in het eindresultaat zou zitten.

Voor zover ik weet is het nooit een commercieel succes geworden - hoewel er geen accijns geheven zou worden over gebonden alcohol denk ik dat het toch niet rendabel is gebleken.
Victory through technology

#9

NickKooijman95

    NickKooijman95


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 02 december 2013 - 09:53

Welliicht helpt het je zoektocht: enkele jaren geleden was er iets in het nieuws over alcoholhoudende drankjes in poedervorm. Vergelijkbaar met zakjes poeder die limonade opleveren als je er water bij gooit. Hoe het precies werkte staat me niet meer bij, maar wel dat er relatief weinig alcohol (een paar procent) in het eindresultaat zou zitten.

Voor zover ik weet is het nooit een commercieel succes geworden - hoewel er geen accijns geheven zou worden over gebonden alcohol denk ik dat het toch niet rendabel is gebleken.


Hier ben ik van op de hoogte, maar het ethanolpercentage komt niet eens in de buurt bij wat ik nodig heb+de ingrediënten zijn nergens op het internet te vinden. En ik ben niet verbaast dat het geen succes is geworden, het komt op mij over als een improvisatorisch opgezet project van een groepje scholieren zonder enige verkoopvaardigheden.

Maar toch bedankt!

Veranderd door NickKooijman95, 02 december 2013 - 09:53


#10

Microkuub

    Microkuub


  • >25 berichten
  • 59 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 december 2013 - 12:17

Ik probeer een voor consumptie geschikte substantie te bereiden met een ethanolpercentage van ten minste 40%. Vrijwel zuiver zou het mooiste zijn. Het is voor verwerking in andere producten.

Zolang het maar stevig gebonden is dan is het goed; poeders, pasta's en zeer dikke gels zijn prima.


Maar wat wil je ermee bereiken? Moet het ethanol weer vrij komen na consumptie, of wil je juist het ethanol permanent verwijderen?
Hiervoor is het ook weer van belang of je het encapsuleert (cyclodextrine-achtige materialen), absorbeert (polymeren) of misschien zelf actief bindt en dan het weer vrij komt na chemische/enzymatische reactie...

Bovendien zullen er (hoogstwaarschijnlijk) geen eetbare materialen zijn die zo'n hoog percentage alcohol kunnen binden (anders waren we die wel tegen gekomen in huidige beschikbare culinaire en chemische doeleinden).





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures