extractie vitamine c
Moderator: ArcherBarry
-
- Berichten: 4
extractie vitamine c
Hallo
Wij moeten voor chemie zelf een practicum opstellen en voor het practicum dat wij gekozen hebben moeten we vitamine c uit groenten en fruit extraheren.
Weet er iemand hoe we dit moeten aanpakken? Ik heb al gelezen dat metafosfaat een extractor is voor vitamine c maar ik weet nog niet hoe we daarmee vitamine c kunnen extraheren.
Als iemand een handige of gemakkelijke methode kent voor dit practicum is een soort van stappenplan altijd welkom.
Groeten
Wij moeten voor chemie zelf een practicum opstellen en voor het practicum dat wij gekozen hebben moeten we vitamine c uit groenten en fruit extraheren.
Weet er iemand hoe we dit moeten aanpakken? Ik heb al gelezen dat metafosfaat een extractor is voor vitamine c maar ik weet nog niet hoe we daarmee vitamine c kunnen extraheren.
Als iemand een handige of gemakkelijke methode kent voor dit practicum is een soort van stappenplan altijd welkom.
Groeten
- Berichten: 59
Re: extractie vitamine c
Zoek eerst even rond bij oude berichten op dit forum, er is al vaker vraag & uitleg gegeven!
Als je dan nog iets specifieks wilt weten kun je het natuurlijk altijd weer vragen.
Succes
Als je dan nog iets specifieks wilt weten kun je het natuurlijk altijd weer vragen.
Succes
-
- Berichten: 4
Re: extractie vitamine c
zou je een link kunnen sturen? Want ik heb het al vaak gegoogled maar ik heb nog niks zinvols gevonden.
-
- Berichten: 4
Re: extractie vitamine c
Hieronder een link naar een paper, en een pdf voor het geval je geen toegang hebt tot wetenschappelijke journals. Hou er wel rekening mee dat Vitamine C snel degradeert, probeer je samples zoveel mogelijk in het donker te houden en goed koud.
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S030881460500302X
http://www.itescam.edu.mx/principal/sylabus/fpdb/recursos/r96535.PDF
"For vitamin C determination, fruits were sliced, frozen into liquid nitrogen and
stored at -80ºC until the analyses were carried out. Frozen pulverised fruit samples were
weighed (0.5 g for orange, 1.5 g for banana, 0.25 g for papaya, mango and pineapple)
and mixed with 2.5 ml of the extractant solution (3% MPA and 8% acetic acid for
MPA-acetic acid extraction and 0.1% oxalic acid for oxalic acid extraction)"
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S030881460500302X
http://www.itescam.edu.mx/principal/sylabus/fpdb/recursos/r96535.PDF
"For vitamin C determination, fruits were sliced, frozen into liquid nitrogen and
stored at -80ºC until the analyses were carried out. Frozen pulverised fruit samples were
weighed (0.5 g for orange, 1.5 g for banana, 0.25 g for papaya, mango and pineapple)
and mixed with 2.5 ml of the extractant solution (3% MPA and 8% acetic acid for
MPA-acetic acid extraction and 0.1% oxalic acid for oxalic acid extraction)"