Springen naar inhoud

area berekening


  • Log in om te kunnen reageren

#1

plainme

    plainme


  • 0 - 25 berichten
  • 3 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 24 december 2013 - 13:32

Hallo forumleden,

welke formule dien ik in te voeren in excel voor een areaberekening.
ttz de oppervlakte kan bestaan uit soms wel 10 zijden. wanneer in een cad prog, over de lijnen loopt krijgt men de oppervlakteberekening te zien. nu ben ik niet steeds in het bezit van een cad tekening en dient men deze zelf op te meten.
om tijd te sparen zou ik dit graag in een excelbestandje laten doen.

Iemand enig idee hoe/welke formule er nodig is in ecxel?

Alvast bedankt voor het meedenken.

En aan iedereen natuurlijk aangename warme eindejaarsfeesten.

Met vriendelijke groet

Marc

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

kwasie

    kwasie


  • >250 berichten
  • 348 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 24 december 2013 - 15:35

De formule voor de "area".
Je weet wel, "=L*B of =0,5B*H of =πr²"
En dat dan 10 maal, die je allemaal bij elkaar op telt?

Zonder tekening vul ik zelf maar in wat ik denk dat je wilt.
En je verhaal is niet bepaald duidelijk.


Wat wil je nou?

Je hebt een cad tekening waarin je iets opmeet, die je niet hebt?
Dat wil zeggen... (ttz) wel 10 zijden.
En om tijd te besparen wil je excel iets laten opmeten,
maar wat het moet opmeten vertel je niet.
En daar moeten wij een formule voor geven?

#3

Anton_v_U

    Anton_v_U


  • >1k berichten
  • 1620 berichten
  • Validating

Geplaatst op 24 december 2013 - 18:20

Ook de beste wensen!
Om een oppervlak te kunnen berekenen moeten we eerst weten hoe het vlak er uit ziet.
Laat eerst weten hoe je dat oppervlak specificeert dan kunnen we je misschien wel helpen.

Is het een driehoek, een veelhoek een rechthoek een cirkel, een weetikveel... en wat zijn de afmetingen of hoekpunten.

#4

plainme

    plainme


  • 0 - 25 berichten
  • 3 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 25 december 2013 - 08:17

Hallo iedereen,
vooreerst bedankt voor de vlugge reacties

dit kan gaan van
Geplaatste afbeelding
tot zo iets
Geplaatste afbeelding
@ Kwasie. wat ik zei is dat ik niet altijd een cadtekening heb om een area in op te meten.
maw deze dient men dan manueel te gaan berekenen met alle tijdverlies vandien.

alvast bedankt
en nog een zalig kerst voor allen

Mvg
Marc

#5

Xenion

    Xenion


  • >1k berichten
  • 2606 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 25 december 2013 - 10:52

Kijk eens of je hier iets mee bent.

#6

plainme

    plainme


  • 0 - 25 berichten
  • 3 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 25 december 2013 - 11:09

Goedemorgen Xenion,

lijkt me wel iets om dieper in te gaan.
Bedankt voor de tip.

Mvg
Marc





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures