Springen naar inhoud

nationale wetenschaps quiz



  • Dit onderwerp is gesloten Dit onderwerp is gesloten

#1

miles102

    miles102


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 27 december 2013 - 14:39

beste leden,
ik moet voor school dit jaar de nationale wetenschaps quiz maken.
omdat deze quiz toch vrij lastig is weet ik veel antwoorden niet goed of weet ik niet hoe ik ze moet onderbouwen.
zouden jullie me misschien kunnen helpen?
alvast bedankt :)

de vragen:

Vraag 1
In de zeventiende eeuw gingen de Britten flessen produceren die de druk van mousserende wijn aankonden. Wat was een belangrijke aanleiding hiervoor?
Antwoord:
A. Er was te weinig hout om schepen te maken
B. Hun ervaring in het maken van glazen crucifixen
C. Een grote overstroming


Vraag 2
Wanneer kinderen naar een 3D-film kijken, ontvangen zij in vergelijking met volwassenen beelden op hun netvlies met:
Antwoord:
A. Minder diepte
B. Evenveel diepte
C. Meer diepte


Vraag 3
Hoe kun je een waterdruppel minutenlang laten stuiteren op een wateroppervlak?
Antwoord:
A. Door het wateroppervlak op en neer te bewegen
B. Door het wateroppervlak te laten stromen
C. Door het wateroppervlak te verwarmen


Vraag 4
Max en Bello weten dat ze gevlekte oren hebben als Rakker ze ook heeft, en Max en Bello weten dat Bello gevlekte oren heeft als Max ze ook heeft. Rakker weet of hij gevlekte oren heeft, Max en Bello niet. Alle drie de honden kunnen alleen de oren van de andere zien. Wat klopt?
Antwoord:
A. Max en Bello hebben gevlekte oren, Rakker niet
B. Rakker en Max hebben geen gevlekte oren, Bello wel
C. Ze hebben alle drie gevlekte oren


Vraag 5
Toeritdosering reguleert de instroom van auto's vanaf de toerit naar de snelweg. Waardoor zorgt toeritdosering per auto gemiddeld voor minder vertraging?
Antwoord:
A. Auto's houden minder afstand als ze nog niet in de file hebben gestaan
B. Binnen dezelfde tijd zal een auto op de snelweg meer afstand afleggen dan een auto op de toerit
C. Op de toerit lopen minder auto's vertraging op dan op de snelweg


Vraag 6
Een goochelaar vraagt je te raden welke kaart hij blind getrokken heeft uit een spel kaarten. Voordat je raadt, mag je één vraag stellen. Welke vraag geeft de grootste kans op succes?
Antwoord:
A. Is het een zwarte kaart?
B. Is het een ruiten twee?
C. Het maakt niet uit of je vraag A of B stelt


Vraag 7
Je knoopt de uiteinden van een touw aan elkaar. Dan haal je het touw door een karabijnhaak heen zoals op het eerste plaatje. Met een tweede karabijnhaak verbind je de uiteinden als op het tweede plaatje. Wat moet je doen om het touw los te krijgen?
Antwoord:
A. Een lus in het touw maken en die door een van de karabijnhaken halen
B. De ene karabijnhaak door de andere duwen
C. De ene karabijnhaak in de andere klikken


Vraag 8
Krokodillen kunnen een deel van hun bloedsomloop afsluiten. Wat is hier het voordeel van?
Antwoord:
A. Ze hoeven dan minder vaak te eten
B. Ze kunnen dan langer onder water blijven
C. Ze raken dan minder snel oververhit


Vraag 9
In neonbuizen kan soms een patroon ontstaan van lichte en donkere banden die elkaar afwisselen. Wat is hiervan de reden?
Antwoord:
A. Fluctuaties in het gas veroorzaken een staande golf in het gas
B. Het licht interfereert omdat er maar één golflengte is
C. Elektronen moeten een bepaalde snelheid hebben voordat het gas licht uit gaat stralen


Vraag 10
Je kunt met behulp van licht en een zwart watje een luidspreker maken. Dit werkt alleen als het licht:
Antwoord:
A. Knippert
B. Blauw is
C. Uit een laser komt


Vraag 11
Wat is waar over nicotine?
Antwoord:
A. Het vermindert stress
B. Het verhoogt je bloeddruk
C. Je kunt het gebruiken als pesticide


Vraag 12
Als je cornflakes laat drijven op melk trekken ze elkaar aan. Waardoor komt dat?
Antwoord:
A. Het ijzer in de cornflakes is een klein beetje magnetisch
B. De ene cornflake trekt het water omhoog en de andere wil daar bovenop drijven
C. Er ontstaan stromingen doordat de temperatuur door de cornflakes lokaal anders wordt


Vraag 13
Voor een ziekte waar 1 op de 1000 mensen aan lijdt, is een 99% betrouwbare test ontwikkeld. Wat is de kans dat je ook echt ziek bent als de test dat uitwijst?
Antwoord:
A. 99%
B. 50%
C. 9%


Vraag 14
Wat gebeurt er als het op aarde plotseling zou stoppen met waaien?
Antwoord:
A. De lengte van de dag wordt korter
B. De lengte van de dag wordt langer
C. De lengte van de dag blijft gelijk


Vraag 15
Een balansweegschaal met links een zilveren kroon en rechts een gouden kroon is in evenwicht. Wat gebeurt er als je de weegschaal onder water plaatst?
Antwoord:
A. De gouden kroon stijgt en de zilveren kroon daalt
B. De gouden kroon daalt en de zilveren kroon stijgt
C. De weegschaal blijft in balans


mijn antwoorden tot nu toe:
1A 9A
2A 10A
3A 11B
4A 12A
5C 13C
6B 14B
7B 15?
8B

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44871 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 27 december 2013 - 14:54

Opmerking moderator :

Het huiswerkforum is niet bedoeld om de wetenschapsquiz te gaan oplossen.
Hier gaat een slotje op.
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270






Also tagged with one or more of these keywords: overig

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures