Springen naar inhoud

Zuurgraad d.m.v titratie berekenen



  • Log in om te kunnen reageren

#1

Jarneee

    Jarneee


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 06 januari 2014 - 21:00

We moeten de zuurgraad van een zwak zuur ( appelkidibul ) bereken d.m.v titratie. We weten al dat we fenolftaleine moeten gebruiken als indicator en NaOH als titrant. We voegen dus de NaOH toe in het zwak zuur waardoor na een tijdje de kleur verandert. Maar wat moeten we hierna doen?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Kravitz

    Kravitz


  • >1k berichten
  • 4042 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 07 januari 2014 - 10:00

Opmerking moderator :

Dit onderwerp past beter in het huiswerkforum en is daarom verplaatst.
"Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm" - Winston Churchill

#3

rwwh

    rwwh


  • >5k berichten
  • 6847 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 11 januari 2014 - 09:48

Leuk dat je Applelkidibul een "zwak zuur" noemt.... zo'n drank is natuurlijk een heel mengsel van van allerlei stoffen, waarschijnlijk zal er best een zuur inzitten dat domineert. Moeten jullie het met bubbels en al analyseren?

Wat noemen jullie de zuurgraad? Ik zie dat als een andere naam voor "pH", maar die kun je met een titratie niet bepalen. Wat kun je met een titratie met NaOH wel bepalen?






Also tagged with one or more of these keywords: scheikunde

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures