[scheikunde] Zuurgraad d.m.v titratie berekenen
Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood
-
- Berichten: 1
Zuurgraad d.m.v titratie berekenen
We moeten de zuurgraad van een zwak zuur ( appelkidibul ) bereken d.m.v titratie. We weten al dat we fenolftaleine moeten gebruiken als indicator en NaOH als titrant. We voegen dus de NaOH toe in het zwak zuur waardoor na een tijdje de kleur verandert. Maar wat moeten we hierna doen?
- Berichten: 3.963
Re: Zuurgraad d.m.v titratie berekenen
Opmerking moderator
Dit onderwerp past beter in het huiswerkforum en is daarom verplaatst.
"Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm" - Winston Churchill
- Berichten: 6.853
Re: Zuurgraad d.m.v titratie berekenen
Leuk dat je Applelkidibul een "zwak zuur" noemt.... zo'n drank is natuurlijk een heel mengsel van van allerlei stoffen, waarschijnlijk zal er best een zuur inzitten dat domineert. Moeten jullie het met bubbels en al analyseren?
Wat noemen jullie de zuurgraad? Ik zie dat als een andere naam voor "pH", maar die kun je met een titratie niet bepalen. Wat kun je met een titratie met NaOH wel bepalen?
Wat noemen jullie de zuurgraad? Ik zie dat als een andere naam voor "pH", maar die kun je met een titratie niet bepalen. Wat kun je met een titratie met NaOH wel bepalen?