Springen naar inhoud

oppervlakte in parametervorm en poolcoordinaten oplossing controleren



  • Log in om te kunnen reageren

#1

vosn1992

    vosn1992


  • 0 - 25 berichten
  • 6 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 07 januari 2014 - 11:34

hallo ,
ik heb morgen een examen wiskunde over integralen ,

we moeten zowel carthesisch , in parametervorm en in poolcoordinaten oppervlaktes berekenen ,

ik vroeg mij af of ik dit resultaat met de grafische rekenmachine TI-84 kan controleren . in carthesische vorm kan ik dit door de grafieken te tekenen en de oppervlakte te berekenen via de calc functie , Dit zie ik echter niet staan wanneer ik de instellingen verander voor poolcoordinaten en parametervorm .
weet er iemand of er hiervoor een manier bestaat om toch mijn oplossing te kunnen controleren ?

alvast bedankt

Veranderd door vosn1992, 07 januari 2014 - 11:34


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Safe

    Safe


  • >5k berichten
  • 9904 berichten
  • Pluimdrager

Geplaatst op 07 januari 2014 - 15:31

Geef een vb ...

#3

vosn1992

    vosn1992


  • 0 - 25 berichten
  • 6 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 07 januari 2014 - 16:14

Geef een vb ...


bijvoorbeeld :

bepaal de oppervlakte die gemeenschappelijk is aan de cirkel r= 3cos(θ) en r=1+cos(θ)

die zou ik graag kunnen controleren met de Ti84 grafische rekenmachine

#4

Safe

    Safe


  • >5k berichten
  • 9904 berichten
  • Pluimdrager

Geplaatst op 07 januari 2014 - 16:44

Nee, dat lukt niet ...

#5

vosn1992

    vosn1992


  • 0 - 25 berichten
  • 6 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 07 januari 2014 - 16:46

Nee, dat lukt niet ...


ok bedankt :)

#6

Safe

    Safe


  • >5k berichten
  • 9904 berichten
  • Pluimdrager

Geplaatst op 07 januari 2014 - 17:25

Je kan wel de opp bepalen ...

#7

vosn1992

    vosn1992


  • 0 - 25 berichten
  • 6 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 07 januari 2014 - 18:07

Je kan wel de opp bepalen ...


met de rekenmachine ook dan ?

#8

Safe

    Safe


  • >5k berichten
  • 9904 berichten
  • Pluimdrager

Geplaatst op 07 januari 2014 - 18:12

Nee, via integratie ...

#9

vosn1992

    vosn1992


  • 0 - 25 berichten
  • 6 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 07 januari 2014 - 18:36

Nee, via integratie ...


dat kan ik het was enkel de bedoeling om de oplossing achteraf te kunnen berekenen met dr rekenmachine om te controleren

#10

Safe

    Safe


  • >5k berichten
  • 9904 berichten
  • Pluimdrager

Geplaatst op 07 januari 2014 - 18:58

Ja, dat kan wel als je cartesische coördinaten invoert, maar dat is je bedoeling niet (neem ik aan) ...

#11

vosn1992

    vosn1992


  • 0 - 25 berichten
  • 6 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 07 januari 2014 - 19:10

Ja, dat kan wel als je cartesische coördinaten invoert, maar dat is je bedoeling niet (neem ik aan) ...


neen inderdaad , het controleren lukt in carthesische coordinaten , dan kan ik de oppervlakte inkleuren door middel van de calc functie .
deze functie is echter weg wanneer ik de rekenmachine omzet om functies in poolcoordinaten / parametervorm te tekenen .

Veranderd door vosn1992, 07 januari 2014 - 19:11







Also tagged with one or more of these keywords: wiskunde

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures