Profielwerkstuk: Elektromagnetisch kanon

Moderators: jkien, Xilvo

Reageer
Berichten: 9

Profielwerkstuk: Elektromagnetisch kanon

Hoi!

Voor ons profielwerkstuk bouwen wij een elektromagnetisch kanon. Hiervoor hebben wij een schema gevonden, namelijk deze:

http://3.bp.blogspot...ringCircuit.jpg

Echter, omdat wij een andere thyristor hebben, waren we op zoek naar de juiste weerstand om voor de thyristor te zetten, ipv de 330 die er nu voor staat. Op het data sheet van onze thyristor (http://www.produktin...tor_Philips.pdf) staan echter wat dingen die ik niet helemaal snap. Ze hebben het bijvoorbeeld over de Vd spanning. Ook staat er in de tabel van static characterics een MIN. waarde, daarna TYP, en daarna een MAX. waarde. Kan iemand mij vertellen wat dit TYP betekend? En dus wat de Vd spanning betekend?

Alvast bedankt!

Groetjees, Vera

Berichten: 12.262

Re: Profielwerkstuk: Elektromagnetisch kanon

Vd zal de spanning tussen anode en kathode van de thyristor staan.

De min-typ-max waarden zijn precies wat ze aangeven. Bijvoorbeeld trigger voltage is typisch 0.6 volt, maximaal 1.5 volt. Dit wil dus zeggen dat je in je ontwerp een voltage van 1.5 volt moet voorzien om zeker te zijn van werking, maar dat de gemiddelde thyristor al triggert bij 0.6 volt. Een minimumwaarde is hier niet gegeven.

Voor bijvoorbeeld the thermische weerstand van component naar zijn behuizing is alleen een maximum gegeven. Hiermee kun je rekenen en blijf je altijd in de veilige zone qua koeling.
Victory through technology

Berichten: 9

Re: Profielwerkstuk: Elektromagnetisch kanon

Oke, hartstikke bedankt!

Reageer