Magnetische bacteriën

Moderator: ArcherBarry

Reageer
Berichten: 3

Magnetische bacteri

Voor een schoolproject bespreken we magnetische bacteriën op doelgebied van biomimicry. We zijn dus op zoek naar toepassingen van deze bacteriën die we zouden kunnen gebruiken of ongeëxploiteerde toepassingen van magnetisme in het algemeen.

Laat zeker iets weten,

Het 40° koorts team!

Gebruikersavatar
Berichten: 6.853

Re: Magnetische bacteri

Ik begrijp hier helemaal niets van. Wat wil je met "biomimicry" als je "magnetisme in het algemeen" als onderwerp ook accepteert? En wat zijn "magnetische bacteriën"? Bedoel je Magnetotactische bacteriën, zie https://en.wikipedia.org/wiki/Magnetotactic_bacteria ? Dat artikel bevat al behoorlijk wat onderzoek.

Berichten: 3

Re: Magnetische bacteri

We willen de eigenschappen van deze magnetotactische bacteriën toepassen op het een toepassing in het dagelijkse leven (=biomimicry). Een voorbeeld hiervan zijn 'smart materials' zoals ferrofluids (waarin we erg geïnteresseerd zijn).

Echter, er zijn niet zo veel toepassingen op de ferromagnetische eigenschappen van het magnetiet die de bacterie produceert. We zoeken vooral naar toepassingen rond die bacterie zelf, meer dan rond magnetisme, hoewel dat laatste veelal aansluit bij ons onderzoek.

We hebben uiteraard ook al alle wikipediapagina's gelezen die er rond de voorgenoemde items zijn te vinden.

Dus alle informatie over de bacteriën (soorten, eigenschappen, etc.) en ferrofluids zijn welkom en worden ENORM geapprecieerd. Het is namelijk geen klein kinderachtig werkstuk maar eerder een volwaardig essay.

Alvast bedankt,

het 40°koorts-team

Gebruikersavatar
Berichten: 6.853

Re: Magnetische bacteri

Leuk onderwerp, maar je moet wel uitkijken dat je niet twee losse onderwerpen in dat ene verslag krijgt... De bacterie en magnetisme. Ken je het "ferrofluidic seal" al als toepassing?

Berichten: 3

Re: Magnetische bacteri

Ja, dat probleem zijn we al tegengekomen, voornamelijk dan bij de smart materials. Over de ferrofluidic seal kunnen we altijd meer info gebruiken.

Reageer