Springen naar inhoud

Hard water en afzetting van zouten


  • Log in om te kunnen reageren

#1

BLCBroodjes4

    BLCBroodjes4


  • 0 - 25 berichten
  • 3 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 24 februari 2014 - 10:45

Hallo allemaal,

Ik ben al enige tijd bezig met een scheikundig project. Het project gaat over hard water
en afzetting van calcium- en magnesiumzouten. Mijn vraag is nu dus,
welke factoren hebben invloed op de afzetting van calcium- en magnesiumzouten uit
hard water?

Als je een antwoord hebben reageer dan a.u.b. en leg ook uit waarom deze factor dan invloed heeft op de afzetting.

Alvast bedankt.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Benm

    Benm


  • >5k berichten
  • 8811 berichten
  • VIP

Geplaatst op 24 februari 2014 - 13:25

De voornaamste factor (afgezien van de hardheid zelf) lijkt me temperatuur: Bij een hogere temperatuur is de oplosbaarheid van deze zouten lager waardoor de neerslaan. Dat zie je dan met name op dingen als verwarmingselementen (waterkoker) of bijv in een fluitketel etc.
Victory through technology

#3

Marko

    Marko


  • >5k berichten
  • 8937 berichten
  • VIP

Geplaatst op 24 februari 2014 - 19:54

Ik heb een antwoord, in de vorm van een wedervraag: Waar heb je zelf al gezocht en wat heb je gevonden? Wat verwacht je verder zelf dat van belang zou kunnen zijn?

Cetero censeo Senseo non esse bibendum


#4

BLCBroodjes4

    BLCBroodjes4


  • 0 - 25 berichten
  • 3 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 28 februari 2014 - 08:38

Heel erg bedankt voor jullie antwoorden, en aan Marko ik heb gezocht op internet, en ik hebt rondgevraagd aan scheikundige. En eerlijk gezegd heb ik van dit onderwerp niet veel verstand, dus ik weet niet zo goed wat ik moet verwachten.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures