Springen naar inhoud

bovenste cel in excelkolom wordt niet mee gesorteerd


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Maeve266

    Maeve266


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 04 maart 2014 - 14:53

Hallo,

Voor mijn eindopdracht heb ik het een en ander in excel gezet. Deze waardes moet ik vervolgens sorteren van laag naar hoog. Als ik de kolom selecteer waarbinnen dit moet gebeuren neem hij de bovenste cel niet mee. Terwijl deze wel is geselecteerd.

Kan iemand mij vertellen waarom dit gebeurd en hoe ik het oplos? Ik heb al meerdere van dit soort sortatie problemen gezien, maar geen enkele met gewoon getallen en dat de bovenste wordt overgeslagen.

Alvast bedankt!!!

Ik heb de excelsheet toegevoegd. Het gaat om het tabblad gegevens en dan om de rij Vthio gerangschikt (wat dus niet wil lukken).

Bijgevoegde Bestanden

Als we wisten wat we deden, heette het geen onderzoek - Albert Einstein

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

WendyTje

    WendyTje


  • >250 berichten
  • 773 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 04 maart 2014 - 15:03

Ik heb je attachement niet geopend, maar het zou kunnen zijn dat je bij sorteren hebt aangeklikt dat er een "header row" is, dan wordt de bovenste rij gezien als titels en niet meegesorteerd.
To boldly go where I`ve never been before

Be nice to nerds, chances are you`ll end up working for one

#3

Maeve266

    Maeve266


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 04 maart 2014 - 15:12

ik kan me niet herinneren iets aangeklikt te hebben, maar mocht het wel zo zijn, hoe kom ik er vanaf XD

Ik heb kopteksten vinkje uit gezet en nu doet hij het :D:D:D

yay! bedankt WendyTje
Als we wisten wat we deden, heette het geen onderzoek - Albert Einstein

#4

paac

    paac


  • >250 berichten
  • 271 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 05 maart 2014 - 08:58

Dat doet Excel soms automatisch en ik heb geen flauw idee of je het kan uitzetten.
Zeer irritant verder, heb het ook regelmatig op mijn werk.

Ik zag ook toevallig dat je "standaarddeviatie (s)" hebt staan, als die "(s)" staat voor steekproef, dan gebruik je de verkeerde standaard deviatie in je sheet.
STDEV.P = populatie
STDEV.S = steekproef

STDEV.P pakt ie als eerste optie bij zijn suggesties.

Plan? I don't need a plan, just a goal. The rest will follow on its own.
Clever waste of time: Level 31






0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures