Plastic uit Melk en Azijn.
Geplaatst: do 27 mar 2014, 17:19
Hallo,
Wij wilden voor een scheikunde proef bioplastic maken. Op internet vonden wij dat dat kon door melk te verwarmen en er dan azijn aan toe te voegen. Er ontstond zo een soort klei, dat hard was nadat we het een paar dagen lieten staat.
Ik heb wat op internet gezocht, en kwam erachter dat door de azijn de melk zuurder word, en dat dan het eiwit caseïne neerslaat. Caseïne is dus een polypeptide. Maar is dit nou plastic? Hebben wij hier nu te maken met een polymeer?
Groetjes Martijn
Wij wilden voor een scheikunde proef bioplastic maken. Op internet vonden wij dat dat kon door melk te verwarmen en er dan azijn aan toe te voegen. Er ontstond zo een soort klei, dat hard was nadat we het een paar dagen lieten staat.
Ik heb wat op internet gezocht, en kwam erachter dat door de azijn de melk zuurder word, en dat dan het eiwit caseïne neerslaat. Caseïne is dus een polypeptide. Maar is dit nou plastic? Hebben wij hier nu te maken met een polymeer?
Groetjes Martijn