Springen naar inhoud

Stroomsterkte in lamp meten


  • Log in om te kunnen reageren

#1

LievenHintjens

    LievenHintjens


  • 0 - 25 berichten
  • 14 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 13 april 2014 - 12:56

Beste,

 

ik moet de stroomsterkte in Ampere meten van een gloeilamp (in bijlage wordt haardroger gebruikt). Maar ik krijg op mijn multimeter 0 als waarde. Weet er iemand hoe dat komt?

 

123.jpg


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

317070

    317070


  • >5k berichten
  • 5567 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 13 april 2014 - 13:48

Bij de meeste multimeters moet je de probe in een ander gat steken op de multimeter.

Heb je ook wisselstroom gekozen? Kun je de haardroger aanzetten?

What it all comes down to, is that I haven't got it all figured out just yet
And I've got one hand in my pocket and the other one is giving the peace sign
-Alanis Morisette-

#3

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44835 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 13 april 2014 - 13:48

Ik zou wel eens een detailfoto van de aansluitingen en instellingen van die multimeter willen zien, want hij is zo te zien wel netjes in serie "geschakeld" .

Overigens niet slim om een föhn te laten draaien met het snoer om die (warme, hete?) snuit gewikkeld. 

ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#4

klazon

    klazon


  • >5k berichten
  • 6607 berichten
  • Pluimdrager

Geplaatst op 13 april 2014 - 13:54

Op de foto kan ik het niet goed zien, maar ik vermoed dat de meter op gelijkstroombereik staat.

Het is maar de vraag of er wel een wisselstroombereik op zit. Dat vind je eigenlijk alleen maar in de duurdere prijsklasse.


#5

Benm

    Benm


  • >5k berichten
  • 8785 berichten
  • VIP

Geplaatst op 13 april 2014 - 14:19

Dat verschilt heel erg, je hebt multimeters van twee tientjes met AC stroommeting, zelfs true-rms tot een paar honderd hertz. Maar als er geen AC stroombereik op zit valt er niets te meten.
Victory through technology

#6

LievenHintjens

    LievenHintjens


  • 0 - 25 berichten
  • 14 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 13 april 2014 - 14:33

De fotos waarop je de aansluitingen beter kon zien waren te zwaar dus je kan ze via de link hieronder bekijken:

 

http://pic.twitter.com/XYI16jAMwu

 

[mod] Afbeeldingen kunnen bewerkt worden . 

service van de zaak  :D :

 multimeter.JPG

[/mod]


#7

klazon

    klazon


  • >5k berichten
  • 6607 berichten
  • Pluimdrager

Geplaatst op 13 april 2014 - 14:38

Okee, die meter heeft dus toch een wisselstroombereik. Maar je moet het rode meetsnoer in de linker bus steken(10A). Nu heb je een meetbereik van 20 mA gekozen, en dat is te weinig voor dit apparaat.


#8

LievenHintjens

    LievenHintjens


  • 0 - 25 berichten
  • 14 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 13 april 2014 - 14:51

heel erg bedankt nu krijg ik inderdaad een waarde van 1.66A.

bedankt voor de hulp


#9

Benm

    Benm


  • >5k berichten
  • 8785 berichten
  • VIP

Geplaatst op 14 april 2014 - 00:52

Haal meteen even een zekeringetje om het exemplaar in de multimeter te vervangen - ik neem aan dat die wel door is gegaan door een fohn aan te sluiten en 1.7 ampere door een shunt voor 200 mA te jagen.
Victory through technology





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures