Springen naar inhoud

vloeistof, temperatuur, dampdruk



  • Log in om te kunnen reageren

#1

Choco__

    Choco__


  • >250 berichten
  • 932 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 19 april 2014 - 14:19

" Een vloeistof kookt bij die temperatuur waarbij haar maximum dampdruk   (minstens) gelijk is aan de uitwendige druk op de vloeistof. Naarmate de uitwendige druk groter wordt, daalt de kooktemperatuur. “

 

ik moet hier zeggen van deze stelling of deze juist of fout is en zo juist een verklaring geven en zo fout ook een verklaring geven, dit is wat ik heb:

 

verklaring: fout,  Naarmate de hoeveelheid vloeistof, die in een gesloten ruimte verdampt, toeneemt, neemt de dampdruk toe tot hij een maximale waarde bereikt heeft. 

 

is dit goed of zou ik beter kunnen geven?


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44870 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 19 april 2014 - 15:13

dit is wel een verklaring (we gaan vooruit  :) ) maar ze verklaart niet wat wordt gevraagd. 

 

of de ruimte gesloten is of niet doet er niet toe. 

als de uitwendige druk toeneemt zal er juist hogere dampdruk moeten zijn om tegen die uitwendige druk in kookbellen in de vloeistof te kunnen vormen. 

ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#3

Choco__

    Choco__


  • >250 berichten
  • 932 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 19 april 2014 - 16:17

ok, begrijp het nu ;)







Also tagged with one or more of these keywords: natuurkunde

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures