Springen naar inhoud

factoren kooktemperatuur



  • Log in om te kunnen reageren

#1

Choco__

    Choco__


  • >250 berichten
  • 932 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 29 april 2014 - 20:49

  Zuiver water kookt bij 100 °C. Precieze metingen laten nochtans vaststellen dat

            de kooktemperatuur soms lichtjes hoger is en soms lager. Van welke wisselende

            factor(en) kan dit afhankelijk zijn?

 

* capaciteitsfactor * scheidingsfactor * selectiviteitsfactor

 

zijn deze juist?


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

kwasie

    kwasie


  • >250 berichten
  • 348 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 30 april 2014 - 12:52

Wat heb je geleerd in het topic over de zakdoek?


#3

Choco__

    Choco__


  • >250 berichten
  • 932 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 30 april 2014 - 12:54

Eigenschappen:

(A) beweging

b) oppervlakte vergroten

c) warmte, luchtvochtigheid

d) doorluchting

?


#4

kwasie

    kwasie


  • >250 berichten
  • 348 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 30 april 2014 - 13:00

Wat heb je geleerd in het topic over de zakdoek?

 

Je hebt oppervlakte vergroten geleerd?

 

http://nl.wikipedia.org/wiki/Kookpunt


#5

Choco__

    Choco__


  • >250 berichten
  • 932 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 30 april 2014 - 13:02

ah nee, zie het nu terug beter, het zijn : beweging,luchtvochtigheid, doorluchting


#6

kwasie

    kwasie


  • >250 berichten
  • 348 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 30 april 2014 - 13:05

Heb je wel op de link geklikt? Het staat in de eerste zin, met daarna een hele uitleg.


#7

Choco__

    Choco__


  • >250 berichten
  • 932 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 30 april 2014 - 13:06

Het kookpunt van een zuivere stof is de maximumtemperatuur, voordat een vloeistof gasbellen gaat vormen bij een bepaalde omgevingsdruk

#8

kwasie

    kwasie


  • >250 berichten
  • 348 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 30 april 2014 - 13:14

Dat is de eerste zin. Een woord daarin is het antwoord.

Als je de rest leest, dan weet je ook het antwoord.


#9

Choco__

    Choco__


  • >250 berichten
  • 932 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 30 april 2014 - 13:20

Ik weet wat het is (denk ik):

Factoren :
- dit kan zijn door HOge druk
- temperatuur
? Nog andere factoren? Ik vind ze niet in de link?

#10

kwasie

    kwasie


  • >250 berichten
  • 348 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 30 april 2014 - 13:32

Waarom hoge druk? Dit sluit uit dat een lage druk geen invloed heeft. En vanaf welke waarde is het dan hoog?

 

Over dit stuk heb je heen gelezen?

Op de Mount Everest, bij een omgevingsluchtdruk van ongeveer 0,31 bar, is het kookpunt van water slechts 69 °C. Daarentegen zal in eensnelkookpan bij verwarming de temperatuur van de vloeistof toenemen tot het ventiel opengaat bij een ingestelde druk. Deze ligt hoger dan de atmosferische druk. Zodra er stoom uit de snelkookpan verdwijnt, kookt in de pan de vloeistof. Bij een ingestelde druk van 1 of 2 bar overdruk is de kooktemperatuur ongeveer 120 respectievelijk 130 °C.

 

Het kookpunt word bepaald bij een temperatuur, dan is de temperatuur geen afhankelijke factor meer.

De vraag is waarom de metingen een verschillende temperatuur laten zien.

 

Je zou nog kunnen stellen meet onzuiverheid.


#11

Choco__

    Choco__


  • >250 berichten
  • 932 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 30 april 2014 - 13:42

- door kookpunt

- bij verwarmng zal temperatuur van de vloeistof toenementen (ligt hoger dan atmosferische druk).

 

?


#12

kwasie

    kwasie


  • >250 berichten
  • 348 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 30 april 2014 - 13:51

Over dit stuk heb je heen gelezen?

Op de Mount Everest, bij een omgevingsluchtdruk van ongeveer 0,31 bar, is het kookpunt van water slechts 69 °C. Daarentegen zal in eensnelkookpan bij verwarming de temperatuur van de vloeistof toenemen tot het ventiel opengaat bij een ingestelde druk. Deze ligt hoger dan de atmosferische druk. Zodra er stoom uit de snelkookpan verdwijnt, kookt in de pan de vloeistof. Bij een ingestelde druk van 1 of 2 bar overdruk is de kooktemperatuur ongeveer 120 respectievelijk 130 °C.


#13

Choco__

    Choco__


  • >250 berichten
  • 932 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 30 april 2014 - 13:54

ja,

 afhankelijk  van:

 

- Mount Everst : kookpunt veel lager 

<--> Snelkoookpan: bij verwarming de temperatuur van de vloeistof toenemen = hoger dan atmosferische druk.

 

?


#14

kwasie

    kwasie


  • >250 berichten
  • 348 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 30 april 2014 - 14:06

Dus afhankelijk van?


#15

Choco__

    Choco__


  • >250 berichten
  • 932 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 30 april 2014 - 14:08

- kookpunt.
- verwarming van temperatuur vloeistof toenemen. ( ik weet niet hoe men dit in 1 factor doen?)






Also tagged with one or more of these keywords: natuurkunde

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures