Mensen ruiken het andere geslacht onbewust.

Moderator: Astro

Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 1.264

Mensen ruiken het andere geslacht onbewust.

Mensen kunnen onbewust ruiken of iemand van het andere geslacht is, blijkt uit nieuw onderzoek aan de Chinese Academy of Sciences. Als heteroseksuele mannen of vrouwen worden blootgesteld aan geurstoffen van het andere geslacht, zijn ze eerder geneigd om de andere sekse te herkennen in een gestalte op de computer. Wanneer mensen homoseksueel zijn, worden ze bij hun waarnemingen juist beïnvloed door deze zogenoemde feromonen van hetzelfde geslacht.
 
De wetenschappers kwamen tot hun bevindingen door heteroseksuele en homoseksuele proefpersonen te laten kijken naar bewegende gestaltes van mensen op een computerscherm. De proefpersonen werden tijdens het kijken naar de beelden soms blootgesteld aan androstadiënon, een mannelijke geurstof die onder meer wordt aangemaakt in de oksels van mannen. Op andere momenten werden ze geconfronteerd met estratetraenol, een vrouwelijke geurstof die onder meer voorkomt in de urine van vrouwen.
 
Uit het onderzoek bleek dat de proefpersonen door de feromonen werden beïnvloed bij hun waarneming van de gestaltes, afhankelijk van hun seksuele oriëntatie.  
 
Afbeelding
 
Bronnen:
Lees verder op nu.nl
Klik hier voor een artikel van sciencedaily.com
Klik hier voor de publicatie.
Je leest maar niet verder want je, je voelt het begin van wanhoop.

Reageer