Springen naar inhoud

Som-product-medthode


  • Log in om te kunnen reageren

#1


  • Gast

Geplaatst op 24 mei 2004 - 11:35

hallo,

Voor wiskunde moet ik een afgeleide aan nul gelijkstellen. Echter is de afgeleide in de vorm: ax^n+ax+a=0

Nu ben ik vergeten hoe de som product regel in elkaar stak. Zou iemand mij kunnen helpen?

BVD.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Stefan

    Stefan


  • >100 berichten
  • 123 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 24 mei 2004 - 14:32

Is dit de afgeleide of de functie zelf:
ax^n+ax+a

?

(als het de functie zelf is, is de opl:
n x^(n-1) +a = 0,
anders snap ik je vraag niet)

#3


  • Gast

Geplaatst op 24 mei 2004 - 18:21

Is dit de afgeleide of de functie zelf:
ax^n+ax+a

?

(als het de functie zelf is, is de opl:
n x^(n-1) +a = 0,
anders snap ik je vraag niet)

bedoel je anx^(n-1) +a=0 ? >> nx^(n-1)+1=0

#4

doemdenker

    doemdenker


  • >250 berichten
  • 589 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 24 mei 2004 - 18:45

Geen som-poduct methode gebruiken. Gewoon de abc-formule doen.
How will it end?

#5

Pierewiet

    Pierewiet


  • >25 berichten
  • 36 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 24 mei 2004 - 22:43

Som- en productregel hebben te maken met differentiŽren.
f(x)+g(x) => afgeleide: f'(x)+g'(x)
f(x)*g(x) => afgeleide: f(x)*g'(x)+f'(x)*g(x)
Volgens mij ben je bezig met het oplossen van een tweedegraadsvergelijking ax≤+bx+c=0
abc-formule toepassen: x=(-bĪwortel D)/2a waarbij D=b≤-4ac
D>0 2 oplossong; D=0 1 oplossing en D<0 geen oplossing.
"The best way to predict the future is to prevent it" *Alan Kay*

#6

lien

    lien


  • >25 berichten
  • 51 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 25 mei 2004 - 20:06

De som-product-methode (ja je leert product-som maar dit is handiger met de volgorde) kun je soms gebruiken. Je kijkt dan naar de getallen b en c:

y = x^2 +bx + c

en dan kijk je van welke getallen het product c is en de som b; noem dit even getal k en het getal l

Je krijgt dan:

(x+k)(x+l)=0
x=-k of x=-l

Hoop dat je het snapt... :shock:
God does not play dice...

#7

Pierewiet

    Pierewiet


  • >25 berichten
  • 36 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 26 mei 2004 - 00:41

y = x^2 +bx + c

en dan kijk je van welke getallen het product c is en de som b; noem dit even getal k en het getal l

m.a.w. zoek twee getallen waarvan de som gelijk is aan b
v+w=b
en waarvan het product gelijk is aan c
v*w=c

y= x≤+3x+2
2+1=3 en 2*1=2 => y= (x+2)(x+1)
"The best way to predict the future is to prevent it" *Alan Kay*

#8

lien

    lien


  • >25 berichten
  • 51 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 26 mei 2004 - 15:38

OK, dat bedoelde ik. Misschien dat dat wel iets duidelijker is, maar ik ben ook maar een simpel vwo-studentje... :wink:
God does not play dice...

#9

doemdenker

    doemdenker


  • >250 berichten
  • 589 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 26 mei 2004 - 15:40

Toch die. Kun je de abc-formule gebruiken.
How will it end?





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures