Integrated Circuits

Moderator: physicalattraction

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer
Berichten: 246

Integrated Circuits

Si wordt bij de productie van IC's (Integrated Circuits) onderworpen aan zeer veel gloeibehandelingen waarbij de kleine verbindingen gevormd wornden. De materiaalgroep die gebruikt wordt voor deze verbindingen, zijn de metalen. Een IC werkt met het principe van halfgeleiding, en hiervoor zijn vrije elektronen nodig. Metalen bezitten veel vrije elektronen, dus is deze materiaalgroep een logische keuze. Maar mijn vraag is nu:
 
op basis van welke eigenschappen selecteer je binnen deze materiaalgroep het meest geschikte materiaal dat gebruikt wordt bij de productie van IC's?
 
ik dacht aan conductiviteit (zo laag mogelijk), aangezien diffusie van het materiaal in het SI-substraat vermeden moet worden, maar zijn er dan nog eigenschappen die een belangrijke rol zouden kunnen spelen?

Berichten: 12.262

Re: Integrated Circuits

Bedenk dat halfgeleiders uit 2 verschillende materialen bestaan. Beide zijn hoofdzakelijk silicium, maar het ene deel heeft ahw een overschot aan electronen, en het andere een tekort. Hoe zou je dat kunnen bewerkstelligen door iets toe te voegen?

Je hoeft het antwoord daarop niet per se in ic's te zoeken, het is hetzelfde principe dat je ziet in losse diodes en transistors.
Victory through technology

Reageer