Samenwerking Cannabis Science en Mediwiet

Moderator: ArcherBarry

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 19

Samenwerking Cannabis Science en Mediwiet

Op 26 mei 2014, is een persbericht gepubliceerd waarin is aangekondigd dat de Amerikaanse organisatie Cannabis Science Inc. en de Nederlandste Stichting Mediwiet van Wernard Bruining gaan samenwerken in een observatiestudie.
 
Wernard Bruining zet zich al jaren in voor het gebruik van medicinale cannabis. Zijn stichting Mediwiet is de grootste organisatie van Europa voor patiënten die cannabis gebruiken ter genezing of verzachting van allerlei aandoeningen. Stichting Mediwiet onderzoekt met name de mogelijkheden van verdunde mediwietwietolie, een door Bruining ontdekte methode om cannabis medicinaal te gebruiken zonder high te hoeven worden. Tevens is Bruining schrijver van het boek Helende Hennep waar bovenstaande seminar over gaat.
 
Het Amerikaanse bedrijf Cannabis Science heeft vergelijkbare doelen en is gespecialiseerd in de ontwikkeling van medicijnen gebaseerd op cannabis. De Europese afdeling van deze organisatie zit in Haarlem, dezelfde stad waar Bruining binnenkort een Mediwiet kliniek opent.
 
Observatie studie
Mediwiet en Cannabis Science bereiden momenteel een grote klinische observatiestudie voor onder Nederlandse medicinale cannabisgebruikers. Doel is om data te verzamelen van patiënten die cannabisproducten gebruiken om ziektes te bestrijden of voor pijnbestrijding. Tevens willen Cannabis Science en Mediwiet samen met de Nederlandse Vereniging voor Lymepatiënten diegene gaan onderzoeken die cannabis nemen om de pijn te verminderen en ontstekingen te remmen, veroorzaakt door deze bacteriële infectie.

Bron: Sensiseeds blog

Video van Wernard Bruining wietolie presentatie.

 

Reageer