[scheikunde] Ontbinding van bakpoeder

Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood

Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 107

Ontbinding van bakpoeder

Is de reden hiervoor omdat H2 zal reageren met CO2 tot H2O waardoor het evenwicht naar links verschuift en hierdoor de concentratie van CO2 daalt of is er een andere reden? 
 
Alvast bedankt!
 
Kravitz schreef: (Herkomst: toelatingsexamen augustus 2002)

101) Bakpoeder (NaHCO3) ontbindt bij verwarmen volgens onderstaande reactievergelijking.
2NaHCO3(v) Na2CO3(v) + CO2 (g) + H2O(g)
De ontbinding gebeurt in een gesloten recipiënt bij een constante temperatuur. Hoe zal het aantal mol CO2 variëren als er waterdamp aan het evenwichtsmengsel wordt toegevoegd? (Nog steeds bij constante temperatuur.)

<ul class="bbcol">[*]Het aantal mol CO2 daalt.
[*]Het aantal mol CO2 verandert niet.
[*]Het aantal mol CO2 stijgt.
[*]Dit is niet te bepalen.
[/list]
Verborgen inhoud
Antwoord A.


Stel een vraag over deze oefening.
 
 

Gebruikersavatar
Pluimdrager
Berichten: 2.722

Re: Ontbinding van bakpoeder

Er wordt waterdamp, H2O (g) dus, toegevoegd en geen waterstofgas, H2 (g).
 
Probeer nu nog eens de vraag te beantwoorden.

Gebruikersavatar
Berichten: 107

Re: Ontbinding van bakpoeder

Dankuwel, ik had het inderdaad verkeerd geïnterpreteerd!

Reageer