Onderscheid links en rechts

Moderator: physicalattraction

Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 1.156

Onderscheid links en rechts

Het is duidelijk dat de Natuur een voorkeur heeft voor een bepaalde richting (met als dramatisch gevolg de baby's die met afwijkingen geboren waren nadat de moeders softenon hadden geslikt dat een goed medicijn zou zijn geweest als het gespiegeld was).
Is deze voorkeur gerelateerd aan het verschil tussen links en rechts in de zwakke wisselwerking of is die er gewoon toevallig?
Ik lach en dans, dus ik ben; bovendien blijft ondanks de wetenschap het mysterie bestaan!

Berichten: 7.068

Re: Onderscheid links en rechts

Dat is onbekend.

Gebruikersavatar
Berichten: 5.609

Re: Onderscheid links en rechts

descheleschilder schreef: Is deze voorkeur gerelateerd aan het verschil tussen links en rechts in de zwakke wisselwerking of is die er gewoon toevallig?
De biologische voorkeur is daar niet aan gerelateerd. In de biologie is het gewoon een kwestie van 'afspraak' die gegroeid is in de biologie, en die via evolutietheorie overal van toepassing geworden is. Waarom zou je L-glucose willen kunnen verwerken, als de planten en dieren die je eet enkel D-glucose produceren?
 
Niet vergeten dat het leven, voor zover we weten, allemaal van 1 bron afkomstig was. Als die bron linksdraaiend was, dan moeten alle 'nakomelingen' dat ook geweest zijn.
What it all comes down to, is that I haven't got it all figured out just yet

And I've got one hand in my pocket and the other one is giving the peace sign

-Alanis Morisette-

Reageer