Springen naar inhoud

aerobe en anaerobe dissimilatie



  • Log in om te kunnen reageren

#1

elisabeth-

    elisabeth-


  • 0 - 25 berichten
  • 8 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 22 augustus 2014 - 13:08

ik ben in de war

 

ik heb nooit echt helemaal begrepen hoe het precies zit met de opbrengst van de anaerobe en aerobe dissimilatie van suiker, en hoe het zit met het gebruik van NAD en FAD, ook spreken sommige bronnen van een acetyl COA en anderen dan weer niet? 

 

 

mijn boek zegt dat er 38 ATP moleculen worden gevormd, en wikipedia zegt 36 ATP

 

 

het is allemaal een beetje verwarrend, wanneer spreken we nu van pyruvaat en wanneer van pyrodruivenzuur?  volgens mij is dat niet hetzelfde, maar het wordt precies wel door elkaar gebruikt

 

en dan nog iets: explosieve sporten; welk proces zorgt voor de energielevering? volgens mij is dat niet de gewone aerobe verbranding van suiker, omdat er te weinig zuurstof zal zijn.  maar als je dan een niet explosieve sport doet, mag er toch een trage verbranding zijn, dat zijn dan vetten die gebruikt worden voor de energielevering?

 

ik zie door de bomen het bos niet meer

 

kan iemand een beetje duidelijkheid scheppen?

 

 

 

 


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44867 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 22 augustus 2014 - 14:55

Opmerking moderator :

Dit onderwerp past beter in het huiswerkforum en is daarom verplaatst.
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270






Also tagged with one or more of these keywords: biologie

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures