Springen naar inhoud

Azijn 10x verdund maar



  • Log in om te kunnen reageren

#1

Reignpowner

    Reignpowner


  • 0 - 25 berichten
  • 3 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 23 augustus 2014 - 19:30

- Opdracht uit het boek

Na een berekening stelt Harry dat het azijnzuurgehalte in azijn in het voorbeeld "zo doe je dat, rekenen aan een titratie" voldoet aan de Warenwet. Hij stelt dat bij de bepaling het azijn tien keer verdund was voordat er getitreerd werd.

 

Volgens de Warenwet moet het gehalte aan azijn tenminste 4 gram/100ml zijn.

 

Molariteit azijn zuur ( zelf berekend ) = 7.36 x10^-2 mol/L

Molariteit omrekenen naar aantal gram/L:

 

7,36 x10^-2 mol/L x ( molaire massa van azijnzuur) 60.05 g/mol = 

4.42 gram/L

 

Volgens het antwoord boekje wordt het vervolgens 10x verdund, 

Hierdoor krijg je : 44.2 gram/Liter , Wat hier niet snap is hoe het dan 44.2 gram/Liter is geworden

 

Zou iemand mij dit kunnen uitleggen , voor de rest snap ik het wel  :)  :) 

 

 


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Kravitz

    Kravitz


  • >1k berichten
  • 4042 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 23 augustus 2014 - 19:59

Opmerking moderator :

Dit onderwerp past beter in het huiswerkforum en is daarom verplaatst.

 
 
 

Molariteit azijn zuur ( zelf berekend ) = 7.36 x10^-2 mol/L

 Hoe kom je hier precies aan? Dat klopt niet.
 
 

Hierdoor krijg je : 44.2 gram/Liter , Wat hier niet snap is hoe het dan 44.2 gram/Liter is geworden
 
Zou iemand mij dit kunnen uitleggen , voor de rest snap ik het wel  :)  :) 

 
Het is 10x verdund bedoel je? 
  
De titratie werd gedaan met azijnzuur dat 10x verdund was en a.d.h.v. deze waarde bereken je de hoeveelheid azijn in die verdunde oplossing. Begrijp je dit?

 

 

Opmerking moderator :

Dit onderwerp past beter in het huiswerkforum en is daarom verplaatst.

"Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm" - Winston Churchill

#3

Reignpowner

    Reignpowner


  • 0 - 25 berichten
  • 3 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 23 augustus 2014 - 20:01

 

[mod]Dit onderwerp past beter in het huiswerkforum en is daarom verplaatst.[/mod]
 
 
 

 Hoe kom je hier precies aan? Dat klopt niet.
 
 

 
Het is 10x verdund bedoel je? 
  
De titratie werd gedaan met azijnzuur dat 10x verdund was en a.d.h.v. deze waarde bereken je de hoeveelheid azijn in die verdunde oplossing. Begrijp je dit?


[mod]Dit onderwerp past beter in het huiswerkforum en is daarom verplaatst.[/mod]

 

Ik snap dat het 10x verdund is maar hoe krijg je dan 44.2 g/l? Als je verdund dan doe je er toch water bij..? Zou je stap voor stap kunnen laten zien hoe ze aan deze waardes zijn gekomen

Veranderd door Reignpowner, 23 augustus 2014 - 20:02


#4

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44865 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 23 augustus 2014 - 20:14

je hebt al 10 x verdund vóórdat je ging titreren.

 

in die verdunde azijn vond jij 4,42 g/L aan azijnzuur

in de oorspronkelijke (10 x zo "dik") zat dus kennelijk 10 x zoveel azijnzuur, 44,2 g/L 

ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270






Also tagged with one or more of these keywords: scheikunde

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures