Scherpste commerciële satelliet levert zijn eerste kiekjes af.

Moderator: Astro

Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 1.264

Scherpste commerci

WorldView-3 – de scherpste commerciële satelliet van dit moment – heeft zijn eerste foto’s teruggestuurd. Zelfs details, mensen in een zwembad of een openstaande autodeur, zijn zichtbaar.
 
WorldView-3 werd op 13 augustus gelanceerd. Met een resolutie van 30 centimeter is het de scherpste commerciële satelliet die momenteel in een baan rond de aarde te vinden is. Alleen satellieten voor militaire doeleinden zijn scherper. 

Op 19 augustus opende WorldView-3 zijn ogen. Niet lang daarna volgden de eerste foto’s. En die zijn nu door de eigenaar van de satelliet, DigitalGlobe, vrijgegeven. De vrijgegeven foto’s zijn indrukwekkend scherp. En dan moeten we nog opmerken dat deze een resolutie van 40 centimeter hebben. Amerikaanse regelgeving verbiedt bedrijven namelijk om satellietbeelden met een hogere resolutie dan vijftig centimeter vrij te geven of aan andere partijen dan het leger te verkopen. Binnenkort komt aan die beperking een einde: DigitalGlobe heeft toestemming gekregen om beelden met een resolutie van 30 centimeter vanaf 21 februari 2015 aan eenieder die ervoor betalen wil, te leveren.

Afbeelding
 
Bronnen:

Lees het artikel op scientias.nl
Je leest maar niet verder want je, je voelt het begin van wanhoop.

Reageer