Springen naar inhoud

Vitamine C titratie rode paprika



  • Log in om te kunnen reageren

#1

Albert 123

    Albert 123


  • 0 - 25 berichten
  • 4 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 03 september 2014 - 12:40

Wij proberen de vitamine C hoeveelheid in verschillende paprika's te berekenen dmv een kaliumjodaat titratie.
Bij de groene en gele paprika kleurde het overbodige jodaat na het omslagpunt bruin.
Echter bij de rode paprika kleurde de jodaat groen.
Wij komen er niet uit wat deze kleurverandering veroorzaakt.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Fuzzwood

    Fuzzwood


  • >5k berichten
  • 11101 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 03 september 2014 - 12:46

Wij ook niet als je niet vertelt wat je precies gedaan hebt.


#3

toaic

    toaic


  • >250 berichten
  • 445 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 03 september 2014 - 12:46

Hoe kleurde de oplossingen, voordat je ging titreren?


#4

Wdeb

    Wdeb


  • >1k berichten
  • 1066 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 03 september 2014 - 13:09

En, veel belangrijker. Welke stof gebruikte je om het eindpunt vast te stellen? Want daarmee is iets heel bijzonders aan de hand....

 

Wdeb

Is liefde Chemie? ...In elk geval is Chemie wel bijna liefde.

#5

Albert 123

    Albert 123


  • 0 - 25 berichten
  • 4 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 05 september 2014 - 13:49

We mengen de geblenderde paprika met zwavelzuur en kaliumjodide en zetmeel als indicator. De papjes hebben de kleur van de paprika voor het titreren dus groen geel rood






Also tagged with one or more of these keywords: scheikunde

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures