Flyboard

Moderators: jkien, Xilvo

Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 2

Flyboard

Hallo, wij zijn 2 scholieren uit 6 VWO. Wij houden ons profielwerkstuk over een flyboard. Voor degene die niet weten wat een flyboard is, zie deze link. https://www.youtube.com/watch?v=E3DPgNe5GbQ.
Wij willen graag een flyboard op schaal bouwen, maar wij weten niet goed welk materiaal we moeten gebruiken. Ook hebben wij nog niet echt een idee hoe we de splitsing van de slang naar de 2 verschillende buizen, waar het water uitspuit, moeten maken. We hebben een waterpomp waarmee je een vijver kan leegpompen ter beschikking, de slang is dus van kunststof. Zelf hadden we het idee, om een deel van 2 buizen die gebogen zijn af te zagen, dan aan elkaar te bevestigen waardoor je dus 1 opening creëert waar de slang aan vast kan. Een ander idee was om 2 losse gebogen buizen aan elkaar vast te maken zonder iets af te zagen en daar de slang om heen te bevestigen. Hebben jullie nog andere ideeën? Overweeg het materiaal van de buizen, want er moet een bocht in de buis aanwezig zijn. Bij voorbaat dank.
 
Groetjes,
 
Sander en Tess.

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 8.166

Re: Flyboard

Je zou zo iets kunnen maken met een t-stukje uit de aquarium of vijverhandel (klik).
Samen met 6 stuks 90 graden pvc bochten voor 16 mm buis, en 6 korte stukjes 16 mm buis en wat hard pvc lijm moet dit wel goedkoop te knutselen zijn.
 
elektrabochten-144x108.jpg
elektrabochten-144x108.jpg (3.93 KiB) 380 keer bekeken
 
Image1.jpg
Image1.jpg (16.33 KiB) 380 keer bekeken
 
Mocht het geheel teveel buigen agv de krachten dan kan je het met twee stokjes die je vastlijmt of -bindt versterken (de grijze horizontale lijn):
 
Wel eerst bepalen of die pomp voldoende perskracht heeft om de gevulde slang en de flyboard constructie te laten zweven.
In een echt flyboard is het T-stuk scharnierend t.o.v. de aangesloten bochten c.q. het board. Dat is lastig te realiseren op kleine schaal en met huis-tuin-en-keuken materiaal.

Gebruikersavatar
Berichten: 2

Re: Flyboard

Hai Michel,

Wij hebben nu een constructie gemaakt met een Y-splitsing, en dan ongeveer 1,5 pvc-bocht van 90 graden, waardoor je dus ook weer naar beneden uitkomt. Wij lopen nu tegen een probleem aan, want onze straal gaat te zacht. Wij hebben een vijverpomp van 75 L/ minuut. Dit leek ons van tevoren wel genoeg, maar blijkbaar dus niet. Dit komt waarschijnlijk omdat de slang te zwaar is. Wij hebben dus een paar vragen voor u:

- hoe kunnen we nog meer power creeëren, zonder een sterkere pomp te kopen? Onze diameter van de pvc bocht is al 19 mm, wat vrij klein is.

- hoeveel kracht (in L/minuut) hebben wij denkt u nodig om de constructie de lucht in te krijgen?

- waar zouden wij deze pomp voor een redelijke prijs kunnen krijgen, en hoeveel is die prijs dan ongeveer?

Groetjes,

Sander & Tess

Berichten: 863

Re: Flyboard

kan je geen pomp voor een sproei installatie regelen.
vijverpompen geven over het algemeen niet zo veel druk.
 
wat is de maximale opvoerhoogte van die pomp ?
(de druk op het water is belangrijker dan de capaciteit.)

Reageer