Springen naar inhoud

suiker extractie



  • Log in om te kunnen reageren

#1

kevin96

    kevin96


  • >25 berichten
  • 28 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 24 oktober 2014 - 10:44

hallo,

 

tijdens het extraheren van suiker (uit een suikerbiet) in water gebruikten we leidingwater en gedemineraliseerd water.
het gedemineraliseerd water kwam een iets hoger m% suiker uit.
Onze vraag: waarom heeft het gedemineraliseerd water meer suiker opgenomen dan het leidingwater?

 

                               Leiding water      Gedemineraliseerd water
Brix-waarde                7.0 m%                7.5 m%
Sacharosemeter         6.2 m%                6.4 m%

 

het leidingwater had achteraf een groene schijn en het gedemineraliseerd water werd troebel, iemand die dit kan verklaren?

 

alvast bedankt!


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Wdeb

    Wdeb


  • >1k berichten
  • 1070 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 24 oktober 2014 - 13:27

Lijkt mij dat de andere bestandsdelen (die dus wel in leidingwater en niet in demi-water aanwezig zijn) hiervoor de oorzaak vormen. Dus..begin eens met het opzoeken en geven daarvan.

 

Wdeb

Is liefde Chemie? ...In elk geval is Chemie wel bijna liefde.






Also tagged with one or more of these keywords: scheikunde

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures