[scheikunde] suiker extractie
Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood
- Berichten: 30
suiker extractie
hallo,
tijdens het extraheren van suiker (uit een suikerbiet) in water gebruikten we leidingwater en gedemineraliseerd water.
het gedemineraliseerd water kwam een iets hoger m% suiker uit.
Onze vraag: waarom heeft het gedemineraliseerd water meer suiker opgenomen dan het leidingwater?
Leiding water Gedemineraliseerd water
Brix-waarde 7.0 m% 7.5 m%
Sacharosemeter 6.2 m% 6.4 m%
het leidingwater had achteraf een groene schijn en het gedemineraliseerd water werd troebel, iemand die dit kan verklaren?
alvast bedankt!
tijdens het extraheren van suiker (uit een suikerbiet) in water gebruikten we leidingwater en gedemineraliseerd water.
het gedemineraliseerd water kwam een iets hoger m% suiker uit.
Onze vraag: waarom heeft het gedemineraliseerd water meer suiker opgenomen dan het leidingwater?
Leiding water Gedemineraliseerd water
Brix-waarde 7.0 m% 7.5 m%
Sacharosemeter 6.2 m% 6.4 m%
het leidingwater had achteraf een groene schijn en het gedemineraliseerd water werd troebel, iemand die dit kan verklaren?
alvast bedankt!
- Berichten: 1.253
Re: suiker extractie
Lijkt mij dat de andere bestandsdelen (die dus wel in leidingwater en niet in demi-water aanwezig zijn) hiervoor de oorzaak vormen. Dus..begin eens met het opzoeken en geven daarvan.
Wdeb
Wdeb
Is liefde Chemie? ...In elk geval is Chemie wel bijna liefde.