Springen naar inhoud

Hoeveelheid koolhydraten, eiwitten en vetten aantonen in voedsel.



  • Log in om te kunnen reageren

#1

Yarabodegraven

    Yarabodegraven


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 25 oktober 2014 - 15:28

Hee,

 

Ik had even een vraagje want ik wil graag hamburgers onderzoeken in het lab. Maar ik heb nog geen idee hoe ik de hoeveelheid vetten, eiwitten en koolhydraten kan bepalen in een hamburger. En welke methodes ik hiervoor het beste kan gebruiken. Ik zou het erg waarderen als iemand mij hier verder mee kan helpen.

 

 


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3310 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 25 oktober 2014 - 21:45

heb je al op internet gekeken?

 

er zijn verschillende handleidingen voor vet, eiwit, koolhydraat bepalingen te vinden op het internet.

 

daarnaast zal de zoekfunctie van dit forum ook voldoende hits geven.

Veranderd door Kravitz, 26 oktober 2014 - 09:21

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!


#3

Kravitz

    Kravitz


  • >1k berichten
  • 4042 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 26 oktober 2014 - 09:20

Opmerking moderator :

Dit onderwerp past beter in het huiswerkforum en is daarom verplaatst.
"Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm" - Winston Churchill

#4

bienebo

    bienebo


  • 0 - 25 berichten
  • 11 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 26 oktober 2014 - 11:50

Ik doe mijn PWS over superfoods en moet ook zulke stoffen in voedsel gaan aantonen...

Leraren zeggen mij dat je daarvoor een gaschromatograaf kan gebruiken


#5

NW_

    NW_


  • >250 berichten
  • 553 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 26 oktober 2014 - 12:30

Koolhydraten kunnen met gaschromatografie bepaald worden ja ( door bvb een silylering) maar dergelijke methode is meer gedoemd om te mislukken dan om te lukken. Ik zou eerder kijken naar spectrofotometrische methoden. Welke suikers dien je trouwens te bepalen? Enkel glucose of ook anderen? Eiwitten zijn ook makkelijk spectrofotometrisch te meten. Denk bvb aan de methode van bradford.

#6

goxooo

    goxooo


  • >25 berichten
  • 29 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 30 oktober 2014 - 12:14

De vetbepaling kan ook op instrumentele manier gedaan worden maar ik denk dat het eenvoudiger is om hiervoor een analytische methode te gebruiken. Hierbij zou ik opteren voor een solventextractie. Je kan een Batch uitvoering gebruiken, methode van Mojonnier. Of je kan (semi)continu gaan, bijvoorbeeld Soxhlet methode.
Beide methoden vind je terug op het internet.







Also tagged with one or more of these keywords: scheikunde

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures