Alcohol bepaling?

Moderator: ArcherBarry

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer
Berichten: 6

Alcohol bepaling?

Goedenavond allemaal, 
 
Binnenkort heb ik een PO voor scheikunde. Als onderwerp heb ik gekozen om de alcoholpercentage van jenever te bepalen. Als proef ga ik Kaliumpermaganaat gebruiken en m.b.v reactiesnelheden bepalen hoeveel procent alcohol erin zit. (verduidelijking zie:http://nvon.nl/sites/nvon.nl/files/vakartikelen/LR_NVOX11_0607_TDS_nr6_2011%20DEF_p%20263-265.pdf
 
Nu ben ik hiermee naar de lerares gegaan en ze vond het een goed proefje, maar stelde voor om iets te destilleren. Dat weer vergelijken met het proefje wat wij hebben en dan kijken welke preciezer is. Nu was het op dat moment dat ze het tegen mij zei heel erg duidelijk. Alleen nu moet ik morgen een verslagje inleveren van mijn plan van aanpak en ik weet niet meer precies wat ze ook al weer had gezegd. 
 
Hele rare vraag misschien, maar komt één van jullie dit bekend voor? Iemand die snapt wat ze met destilleren bedoelde.. Het kan ook een ander woord zijn dat er op lijkt.., maar weet bijna zeker dat het destilleren was. Het was iets met de alcohol uit de jenever scheiden en dan nog een heel verhaal erachter.  :oops:
 
Waarschijnlijk kan niemand helpen, maar het is het proberen in ieder geval waard. 
 
Groetjes  :)

Gebruikersavatar
Berichten: 6.853

Re: Alcohol bepaling?

Zoek op dit forum eens naar "alcohol bepaling in bier" en op Wikipedia naar "destillatie". Ik denk dat je dan een heel eind komt!


Reageer