Kabelloze lift

Moderator: Astro

Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 1.264

Kabelloze lift

Het liftsysteem zonder kabels is een revolutionaire methode om mensen in een hoog gebouw te verplaatsen. De Multi-lift van Thyssen Krupp gebruikt de techniek van de magneetzweefbaan.


Het grootste voordeel ervan is dat de liftcapaciteit aanzienlijk kan worden verhoogd omdat elke schacht meer liftcabines kan bevatten. Omdat er geen kabels zijn zitten die elkaar ook niet meer in de weg. De enige beperking is dat de liftcabines elkaar niet kunnen inhalen. Volgens het Duitse bedrijf kan in een enkele schacht bij een verticale snelheid van 5 m/s (18 km/h) elke 15 tot 30 seconde een cabine klaarstaan om in te stappen, wanneer die elke 50 m stopt.
 
ThyssenKrupp gebruikt voor zijn liftcabines de techniek die het bedrijf samen met Siemens ontwikkelde voor de Transrapid, de magneetzweefbaan waarvan indertijd in Lathen een testbaan was aangelegd, maar die vanwege gebrek aan commerciële belangstelling een paar jaar geleden is stilgelegd. Alleen in Sanghai heeft Transrapid een 30 km lange baan aangelegd van het zakencentrum naar de luchthaven.
 
Ergens in 2016 verwacht het bedrijf de eerste magnetische lift te testen.
Afbeelding


Bron:

Lees het volledige artikel op deingenieur.nl
 
Je leest maar niet verder want je, je voelt het begin van wanhoop.

Reageer