VUB lager niveau?!

Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 22

VUB lager niveau?!

Beste,
 
Volgend jaar moet ik een richting en universiteit kiezen. Ik dacht aan de VUB omdat ik mij daar wel goed bij voelde. Ik wist wel dat er een soort van vooroordeel was, maar nu krijg ik van iedereen te horen (ja, zelfs leerkrachten) dat de opleiding een lager niveau is. Ik dacht: "Als ik mijn diploma heb, kijkt er toch geen enkele werkgever naar welke universiteit ik ben geweest." Ook met de gedachte van dat het echt wel een soort ingeburgerd vooroordeel is. Maar nu zij de vader van iemand in mijn klas dat ze dat dus wel doen?
 
Graag jullie mening hierover (en alstublieft niet "dat is zo, want iedereen zegt het") is er een een rangschikking van beste universiteiten ter wereld ofzo waarin de VUB extreem laag staat? 
 
 

Gebruikersavatar
Berichten: 2.609

Re: VUB lager niveau?!

Ik weet ook niet waar die vooroordelen vandaan komen. Ik heb zelf gestudeerd aan de VUB en heb daar geen spijt van.
 
Quote van mezelf in dit topic (in de context van de studie burgerlijk ingenieur):
 
Er wordt inderdaad soms gezegd dat de VUB makkelijker zou zijn dan de anderen en dit zijn in mijn ogen fabeltjes. Zulke uitspraken komen vaak van mensen die eerst een jaar gesukkeld hebben aan de KUL of UGent en dan naar de VUB komen. En inderdaad: als je alles al eens gezien hebt dan zal het de tweede keer makkelijker gaan. De VUB krijgt net als de andere universiteiten visitatiecommissies over de vloer en scoort daar steeds goed.
 
Misschien dat de VUB wél de overgang van middelbaar naar unief iets draaglijker maakt. De zware wiskunde vakken worden misschien iets gelijker verdeeld over de 2 eerste bachelor jaren. Het niveau is in mijn ogen zeker niet lager, maar studenten die de studie wel aankunnen maar nog niet 'matuur' genoeg waren in het eerste jaar krijgen hierdoor meer kans.
 
Als ik zo af en toe eens een online cursus bekijk van Stanford, MIT of andere toppers dan zie ik toch dat het niveau van onderwijs ongeveer hetzelfde is.
 
Op vlak van onderzoek doen we het ook helemaal niet slecht, maar als er rankings worden opgesteld op basis van aantal publicaties dan is het als kleine universiteit natuurlijk moeilijk om te concurreren met de grotere.

Reageer