[scheikunde] Omzettingsfactor 6.25 bij eiwitbepaling volgens Kjeldahl methode
Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood
-
- Berichten: 25
Omzettingsfactor 6.25 bij eiwitbepaling volgens Kjeldahl methode
We hebben op school een labo gedaan rond de eiwitgehalte bepaling via de methode van Kjeldahl.
Ik heb hierover een vraag als volgt:
Waarom gebruikt men vaak 6.25 als k-waarde (omzettingsfactor) i.p.v. een ander getal?
Ik heb hierover een vraag als volgt:
Waarom gebruikt men vaak 6.25 als k-waarde (omzettingsfactor) i.p.v. een ander getal?
- Pluimdrager
- Berichten: 2.722
Re: Omzettingsfactor 6.25 bij eiwitbepaling volgens Kjeldahl methode
Met Kjeldahl bepaal je het N-gehalte van een voedingsmiddel.
Een eiwit bevat gemiddeld 16% stikstof.
Als je het N-gehalte hebt bepaald moet je dus vermenigvuldigen met 100/16=6,25 om het eiwitgehalte te verkrijgen.
Een eiwit bevat gemiddeld 16% stikstof.
Als je het N-gehalte hebt bepaald moet je dus vermenigvuldigen met 100/16=6,25 om het eiwitgehalte te verkrijgen.