Licht materiaal

Moderators: jkien, Xilvo

Reageer
Berichten: 4

Licht materiaal

Hallo,

Wij zijn bezig met een OnO project en maken een kleine gestroomlijnde auto, een soort modelauto, welke we zelf gaan ontwerpen.

Nu zijn wij op zoek naar een locht materiaal dat vrij buigzaam is, maar ook locht en sterk. Heeft iemand een suggestie? Wij hebben de mogelijkheid om eventueel een mal te maken en ook om zelf een soort stof te maken, door bijvoorbeeld jute in plastic te stoppen en dit zo te vermengen. Heeft iemand een suggestie? Na uw suggestie zullen wij natuurlijk wel verder onderzoek doen naar dit materiaal. Wij zijn al een tijd aan het kijken, maar we kunnen weinig geschikte sites vinden voor de informatie.

Alvast bedankt dat u meedenkt.

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 8.166

Re: Licht materiaal

Je zou een model van het carrosserie kunnen maken in was of kaarsvet, en dat model in kunnen smeren met epoxyhars. In die natte hars rol je dan voorzichtig glasvezel, eventueel nasmeren met epoxyhars, en de mal laten uitharden. Na verwijderen van het wasmodel heb je een dun, licht en behoorlijk sterk carrosserie. 
 
Nadeel is wel, dat de lelijke kant buiten zit. Moet het ook mooi worden, dan zou je als in dit filmpje de binnenkant van het model weer kunnen gebruiken als mal voor het uiteindelijke model:
 

 
Op internet is het nodige te vinden over hoe je om moet gaan met fiberglas en epoxyhars.

Gebruikersavatar
Berichten: 1.292

Re: Licht materiaal

Glasvezelmatten die je zelf kunt maken (in de zin van, je maakt/mengt de hars, je legt de bijgeleverde matten in een vorm en dan bestrijk je die met hars).
Als je even in de tuningwereld rondkijkt vind je massa's voorbeelden (wooferboxen, interieuraanpassingen, zelfgevormde bumpers, ..)
 
 
edit: zoals bovenstaande dus  :)

Berichten: 4

Re: Licht materiaal

Dank jullie wel, dit is in ieder geval een goede optie. We gaan hier even over overleggen, heel erg bedankt!

Reageer