Onderzoeker Vermogenselektronica / Elektrotechniek

Moderator: Vacature

Gesloten
Gebruikersavatar
Beheer
Berichten: 15.202

Onderzoeker Vermogenselektronica / Elektrotechniek

Wij zoeken:
Een enthousiaste, initiatiefrijke en inhoudelijk sterke onderzoeker Vermogenselektronica / Elektrotechniek met affiniteit voor de ontwikkeling van nieuwe technologieën op het gebied van levensmiddelenprocestechnologie.

Food & Biobased Research, onderdeel van Wageningen UR, biedt jou een uitdagende en marktgerichte omgeving waar gemotiveerde wetenschappelijke professionals onderzoek uitvoeren voor bedrijven, overheid en kennisinstellingen. Eén van de speerpunten in ons onderzoek is de ontwikkeling van nieuwe, milde, conserveringstechnologieën voor het maken van gezonde, duurzame en veilige voedselproducten. Als Onderzoeker Vermogenselektronica / Elektrotechniek draag je bij aan de verdere ontwikkeling van deze nieuwe technologieën en de toepassing hiervan, onder meer door:
  • Het deelnemen aan multidisciplinaire onderzoeksprojecten op het gebied van milde conserverings-technologieën zoals pulsed electric fields of koud plasma;
  • Het ontwikkelen van innovatieve apparatuur waarbij vermogenselektronica een belangrijke rol speelt;
  • Het bepalen van effecten van procesinstellingen op de eigenschappen van halffabricaten en eindproducten, aan de hand van fysisch-chemische en microbiologische karakteriseringsmethoden.
Wij verwachten dat je enthousiast bent, boordevol slimme, innovatieve ideeën zit en in staat bent deze met je collega's uit te werken tot concrete projectplannen die vervolgens in samenwerking met industriële partners in de praktijk worden gerealiseerd.

Wij vragen:
  • Een ambitieuze collega die zelfstartend en kwaliteitsbewust is en die in staat is om zelfstandig en in teamverband (technologische) experimenten uit te voeren en te rapporteren;
  • Een relevante afgeronde academische opleiding (of gelijkwaardig werk- en denkniveau), bijvoorbeeld op het gebied van natuurkunde, elektrotechniek, of werktuigbouwkunde. Specifieke kennis op het gebied van vermogenselektronica en/of hoogspanningstechniek is vereist. Kennis van milde conserveringstechnologieën zoals pulsed electric fields en koud plasma is een pre;
  • Affiniteit met levensmiddelenprocestechnologie;
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden en een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Je bent in staat om op alle niveaus te communiceren met collega’s (o.a. procestechnologen, microbiologen en fysici) en opdrachtgevers.
Wij bieden:
Een uitdagende baan bij een commerciële organisatie, die je dagelijks uitdaagt om onze klanten de best mogelijke oplossing te bieden. Als projectleider Product-/Procestechnologie ben je onderdeel van een ambitieus team en werk je gezamenlijk aan diverse vraagstukken. Binnen het team is er volop ruimte voor eigen initiatief. Eigen inbreng en verantwoordelijkheid kenmerken onze organisatiecultuur. We bieden een dienstverband met een arbeidstijd van gemiddeld 36 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt maximaal 4618,-- bruto per maand. De duur van het dienstverband is in eerste instantie voor de periode van een jaar, met mogelijkheid tot verlenging of een vast contract.

Naast een inzichtelijk, marktconform salaris bieden wij je goede studie- en verlofregelingen en een pensioenregeling bij het ABP Pensioenfonds. Een goede balans tussen werk en privé vinden wij daarom belangrijk. Afhankelijk van de functie en de werkplek wordt dit mogelijk gemaakt door flexibele werktijden, deeltijdwerk of de mogelijkheid tot het opnemen van een sabbatical.

Wij zijn:
Wageningen UR Food & Biobased Research ontwikkelt kennis en technologieën die bedrijven, overheden en andere onderzoeksorganisaties helpen bij het vinden van innovatieve oplossingen voor een gezondere, duurzame en welvarende wereld. Samen met onze klanten ontwikkelen we gezond en smakelijk voedsel, duurzame voedselketens, en ‘groene’ alternatieven voor producten die nu uit schaarse fossiele brandstoffen worden geproduceerd. Dit doen we vanuit onze kennis over de gehele keten, van grondstof tot verwerking en eindproduct.

We leggen slimme verbindingen tussen diverse vakgebieden, zodat complexe vraagstukken vanuit verschillende perspectieven worden bekeken. Met intelligente analyses en nuchtere inventiviteit vinden wij oplossingen voor deze vraagstukken. No-nonsense, vol energie en met een nieuwsgierige blik. We onderzoeken en ontwikkelen in alle stadia: van lab- tot pilot-schaal, van eerste idee tot productieproces en daadwerkelijke producten van onze klanten. We hebben direct toegang tot de laatste wetenschappelijke inzichten en weten wat er technologisch allemaal kan. Iedere dag weer spannen we ons in om samen met nationale en internationale bedrijven, overheden en andere kennisinstituten te komen tot innovatieve oplossingen; voor nu en in de toekomst.

Food & Biobased Research is onderdeel van Wageningen UR (University & Research centre) met de missie ‘to explore the potential of nature to improve the quality of life’. Met ongeveer 30 vestigingen, 6.000 medewerkers en 9.000 studenten behoort Wageningen UR wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak.

Additionele informatie:
Voor meer Informatie over deze functie kun je contact opnemen met dr. ir. B. Langelaan, telefoon 0317-484382 of bij mevr. ir. A. Matser k, telefoon 0317-480121.

Inlichtingen over de aanstelling kun je verkrijgen bij: mw. W. Jansen, afdeling HRM, AFSG, tel. 0317-484923.

U kunt online solliciteren via de 'link' tot 24 juli 2015

Klik hier voor het sollicitatieformulier!
Meer informatie is te vinden op de website www.wageningenur.nl/fbr

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Research, Elektrotechnologie, Procestechnoloog, Levensmiddelentechnologie, Conserveringstechnologie.
 
Wageningen Universiteit logo.jpg
Wageningen Universiteit logo.jpg (16.52 KiB) 243 keer bekeken
Never be afraid to try something new. Remember, amateurs built the ark. Professionals built the Titanic

Gesloten