Dubbele studie: geneeskunde en natuurkunde

Reageer
Berichten: 1

Dubbele studie: geneeskunde en natuurkunde

Hallo allemaal!

 
Ik ben een bijna 3e jaars student geneeskunde die de harde bètavakken nogal mist... snif... Tot begin augustus heb ik nog een laatste kans om gratis aan een tweede studie, namelijk natuurkunde (what else? ;) ) te beginnen. Nu snap ik dat natuurkunde niet een studie is die je zomaar 'erbij' kan doen. Ik ben echter erg gemotiveerd (ik vind het geweldig hoe met formules beschreven kan worden hoe de natuur exact in elkaar zit) en heb op andere (vooral Duitse) fora gelezen dat er studenten zijn die een 'doppelstudium' natuurkunde en geneeskunde doen. Voor mijn studie geneeskunde sta ik nu >8 gemiddeld, maar dan wel met een inspanning van gemiddeld 30 uur per week. Wat betreft mijn bètaskills: ik ben niet een wiskunde en natuurkundegenie, want toen ik t/m de 5e klas mijn huiswerk niet maakte haalde ik 7s voor deze vakken. Maar als ik er voor ga zitten (wat ik in de 6e ook deed) dan snap ik het vrij snel (op mijn lijst een 8 voor natuurkunde en een 9 voor wiskunde B gehaald).

Mijn vraag aan jullie: denken jullie dat het mogelijk is? Is natuurkunde trouwens met een inspanning van 30 uur per week mogelijk (dat betekent 10 uur zelfstudie)?

Ik hoor graag van jullie!

 

Berichten: 546

Re: Dubbele studie: geneeskunde en natuurkunde

Ik studeer zelf wis- en natuurkunde in Utrecht (dus ook een dubbele opleiding) en ik denk dat een studie natuurkunde best mogelijk is als je echt zo gemotiveerd bent als je zegt. Ik raad je dan wel aan om, waar nodig, je middelbareschool-wiskunde bij te gaan spijkeren van de zomer zodat je bij calculus en dergelijken (inleidende wiskunde) niet meteen in de problemen komt omdat het niet meer vers in je geheugen zit.
Zelf zit ik echt geen 30 uur per week aan natuurkunde, maar de ervaring leert dat zoiets echt enorm verschilt van persoon tot persoon. Sommigen beginnen een week voor het tentamen met het vak en halen een acht, terwijl anderen daar minstens 30 uur per week voor nodig hebben gedurende het hele blok.
In welke stad studeer je? Mocht het toevallig ook Utrecht zijn, dan kan ik je wel een outline geven van wat je kunt verwachten gedurende jaar 1, waar je op moet letten etc. (ik ga nu naar mijn tweede jaar). In Leiden schijnt natuurkunde best pittig te zijn, of in ieder geval lastiger dan in Utrecht.

Reageer