warmte ontwikkeling d.m.v. elektromagnetische straling

Moderator: physicalattraction

Reageer
Berichten: 2

warmte ontwikkeling d.m.v. elektromagnetische straling

hallo,
 
Ik probeerde net een vraag te posten maar dat lukte niet (mededeling dat geen rechten heb) en heb de vraag toen gecoppieerd en in een word bestand opgeslagen maar nu lukt het terug kopieren niet meer en heb ik gewoon maar het bestandje toegvoegd. Zou iemand me aub daarmee kunnen helpen, alvast bedankt.
 
 
Bijlagen
wsf-vraag.rtf
(2.05 KiB) 141 keer gedownload

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 816

Re: warmte ontwikkeling d.m.v. elektromagnetische straling

Opmerking moderator

Hier de tekst van niet-Willem
 
IK heb op youtube gezien dat ze met een HF induction heater metaal verhitten/ smelten. Nou ben ik veels te lui/ dom om een HF induction heater te maken en vind ik vaak magnetrons bij de vuilnis, en dus aangezien ze allebij volgens het zelfde principe werken: (namelijk door een snel wissellend elektro magnetisch veld - alleen zullen die elektromagnetische golven van een magnetron een hogere energie waarde hebben dan die van een hf induction heater denk in ) zou het in principe ook mogelijk moeten zijn om met een magnetron een veel sterkere HF induction heater te kunnen maken op een veel makkelijkere manier- die te gebruiken is als metaalsmeltoven. Nou wet ik van me zelf dat je geen aluminium of ander metaal in een magnetron moet zetten en heb ik op youtube ook filmpjes gezien dat ze metaal in een magnetron en er brand ontstaat. Maar nu vraag ik mezelf af of dat niet komt omdat ze het metaal op de isolerende glasplaat van de magnetron gelegd hebben waardoor het metaal niet via de faraday-box geaard was. Ik heb de Gedachte dat als ik bijvoorbeeld een grafiete smeltkroes direct in de magnetron zet dat hij wel in contact staat met de geaarde faraday-box en dat misschien door het verschil in matriaal (ijzer van de magnetron en de grafiete smeltkroes met inhoud) en ook een verschil is in elektrische weerstand en in principe er ook een sterke warmteontwikkeling kan plaats vinden op de zelfde manier als dat je een sterke warmteontwikkeling krijgt als je stroom laat vloeien door een stukje grafiet die je uit een potlood haalt. Omdat ik niet zeker weet of ik gelijk heb in mijn theorie en geen brandgevaar in huis/  lichamelijk letsel wil oplopen/ brandweer aan me deur wil hebben leek het me verstandig om deze vraag op deze forum te zetten en hoop dat jullie me met deze vraag kunnen helpen. Bij voorbaat bedankt.
 
Met de vriendelijke groeten,
 
Van iemand die geen Willem heet    .
dat wel natuurlijk

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 816

Re: warmte ontwikkeling d.m.v. elektromagnetische straling

Het smelten van metaal met HF-inductie gaat op basis van het induceren van wervelstroom. De verwarming in een magnetron werkt heel anders. Daar worden moleculen in isolatoren en heel slechte geleiders in beweging gebracht, waardoor verwarming volgt.
De frequenties bij inductieve verwarming liggen veel lager dan van een magnetron. De EM-golven van een magnetron (2,45 GHz) zullen het metaal niet binnendringen, en dus ook niet verwarmen.
dat wel natuurlijk

Reageer