Springen naar inhoud

gisting


  • Log in om te kunnen reageren

#1

kevinphilippen

    kevinphilippen


  • 0 - 25 berichten
  • 3 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 17 januari 2006 - 17:20

kan iemand mij misschien uitleggen waarom een gisting met een hoge waarde glucose iets in de orde en grote van 800g/l slechter gist dan een oplossing met 100g/l

alvast bedankt

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Willard

    Willard


  • >25 berichten
  • 64 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 18 januari 2006 - 12:34

Waarschijnlijk omdat de gistcellen zich niet happy voelen bij de enorm hoge osmotische waarde.

#3

The Don

    The Don


  • >1k berichten
  • 1259 berichten
  • VIP

Geplaatst op 19 januari 2006 - 16:07

juist, te hoge glucose concentraties zorgen voor sub-optimale groeicondities voor gisten. Te veel of te weinig glucose zal de groei van gisten dan ook niet kunnen ondersteunen.
Filosofie is een spel, de wetenschap is de scheidsrechter.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures