geluid omzetten in licht

Moderator: physicalattraction

Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 2

geluid omzetten in licht

In de negentiende eeuw was er een man nl. Frederick Kastner al bezig om geluid om te zetten in licht.
 
Ik ben zelf een synesthesist dat zijn personen die geluid in kleuren zien en dit kan zo erg worden dat het zich aanvoeld of de hersenen in brand staan. Dan is eigenlijk net zoals bij de computer de centrale processor oververhit. Maar daar komt hij weer is het niet mogrlijk om de sensatie die een synesthesist zichtbaar te maken voor mensen die die gave niet hebben. Want het gaat soms van heel traag naar supersonisch snel.
 
Er bestaan diverse vormen van synesthesisie. De een heeft het bij het lezen die smaakt dan b.v. bloemkool of ziet de letters niet in zwart wit maar in kleuren zoals ik vroeger had. Nu heb ik dat bij muziek die ik mooi vind maar dan wordt het zo ernstig dat mijn schedel aan de binnenkant begint te branden en daar wordt ik bijna gek van.

Gebruikersavatar
Berichten: 5.609

Re: geluid omzetten in licht

OK, en wat is je vraag? Ben je op zoek of er iets bestaat om je synesthesie weer te geven voor mensen die geen synesthesie hebben?
What it all comes down to, is that I haven't got it all figured out just yet

And I've got one hand in my pocket and the other one is giving the peace sign

-Alanis Morisette-

Gebruikersavatar
Berichten: 2

Re: geluid omzetten in licht

Ja dat zou ik graag willen weten of er geen machine te bouwen is die vele kleuren ik noem maar met een miljoen leds die tegelijker tijd het ene vlak die kleur weer te geven vormen staan niet vast maar veranderen voortdurend en ene keer langzaam maar kan komt er plotseling een laag eroverheen die heel ver anderd van kleur en vorm en supersonisch snel

Reageer