Cycli PCR bepalen

Moderator: ArcherBarry

Reageer
Berichten: 24

Cycli PCR bepalen

Hoi!
 
Ik kom niet helemaal uit een opdracht.
 
Afbeelding
Ik snap niet hoe ik dit moet berekenen, ik heb ook al geprobeerd online te zoeken hoe dit moet maar ik kon het niet vinden. Iemand die me misschien uit kan leggen hoe ik dit moet aanpakken?
 

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 51.269

Re: Cycli PCR bepalen

Opmerking moderator

Verplaatst naar biochemie
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN...
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

Gebruikersavatar
Berichten: 8.557

Re: Cycli PCR bepalen

Betreffende opgave a:
 
Er wordt van je verwacht dat je in eerste instantie het totale aantal kopieën in je eind volume bepaald. Vervolgens zal dit aantal theoretisch gezien met elke cyclus verdubbelen. Ik zal je met het eerste gedeelte op weg helpen. 3 kopieën /ul, verdund 0.1/20 oftewel 1/200. Dat betekend 3/200 kopieën in je totale reactie van 20 ul. Dit wil je vervolgens laten oplopen tot  1*1010 kopieën/ul. in het totale volume heb je dus ten minste 20*1010 kopieën nodig (er vanuit gaande dat je de hele boel niet concentreert. De uiteindelijke vraag wordt dus hoe vaak je 3/200 met 2 moet vermenigvuldigen om tot 20*1010 te komen. Kan je dit zelf nu oplossen?
 
Een practische kantekening is misschien wel gepast. Houdt er rekening mee dat 3/200 kopieën een veel te laag aantal is op daadwerkelijk efficient te kunnen amplificeren. Normaal gesproken gebruikt men ~35 cycli voor een PCR. in je berekening zal ook blijken dat je veel meer cycli nodig hebt. Ook zie je vaak in een PCR dat het een aantal cycli duurt voordat je efficient aan het amplificeren bent.
 
hierna kunnen we met de rest bezig gaan.
"Meep meep meep." Beaker

Reageer