eiwitten in lichaam inbrengen

Moderator: ArcherBarry

Reageer
Berichten: 2

eiwitten in lichaam inbrengen

wij moeten een werkstuk maken over het inbrengen van een geïsoleerd eiwit in het lichaam.
hierbij moeten wij deze vragen beantwoorden:
 
Kunnen we zelf eiwitten maken of kunnen deze alleen geïsoleerd worden?
  • Indien je zelf eiwitten zou kunnen maken, is het proces van eiwitvorming dan een betere oplossing voor het eiwittekort?
 
  • Wat voor invloed heeft het terug plaatsten van een eiwit op het welzijn van de mens?
    • Zijn er negatieve bijwerkingen?
zelf hebben we eigenlijk niet echt een idee en op internet gaat het alleen maar over eiwitten in de voeding. wij zoeken informatie die meer specifiek gericht is op het lichaam van de mens en niet over het voedsel of speciale eiwit diëten.
zou iemand ons hierbij kunnen helpen?

Berichten: 83

Re: eiwitten in lichaam inbrengen

best wel een breed onderwerp, ikzelf ben op het moment bezig met het zoeken naar een 'nieuwe' methode om eiwitten die kunnen functioneren als vaccine toe te geven aan patiënten... 
 
om even kort op je vraag antwoord te geven, kunnen we zelf eiwitten maken JA, dit wordt vaak gedaan in bacteriën (zoek op recombinant eiwitten, dit is echt tot in detail uitgelegd).. alleen als je een eiwit door een bacterie laat maken, moet je het er ook nog uit krijgen en natuurlijk alleen 'jou' eiwit hebben, dus isolaties of zuiveringen moet inderdaad gedaan worden.. dit soort zuivering technieken zal je ook wel vinden als je een beetje goed zoekt op internet..
 
ik denk dat er misschien ook wel een micro cursus over te vinden is op dit forum,, mocht je vragen hebben over technieken/termen die je dan tegen komt.. laat het ons weten :)
 
 
wat voor invloed het terugplaatsen van een eiwit is een beetje een vage vraag,, wat word bedoel met terugplaatsen? ik bedoel het is niet zo dat je het uit de mens haalt, repareert en weer terug plaatst... dus als je deze vraag wat anders formuleert dan kunnen we verder denken...
 
zijn er bijwerkingen,, dat hangt ook een beetje van het eiwit af denk ik...

Gebruikersavatar
Berichten: 8.557

Re: eiwitten in lichaam inbrengen

Zoals de vorige persoon ook al zei, dit is totaal afhankelijk van waar in het lichaam je het eitwit wilt hebben, voor hoe lang en welk eiwit je wilt hebben.
"Meep meep meep." Beaker

Berichten: 2

Re: eiwitten in lichaam inbrengen

met de tweede vraag bedoelen we:
 
als er nou zo'n verkeerd eiwit wordt geïnjecteerd of een verkeerd eiwit wordt geïnjecteerd, wat gebeurd er dan in het lichaam van de mens en wat zijn de gevolgen hiervan?
hopelijk is het nu iets duidelijker

Berichten: 83

Re: eiwitten in lichaam inbrengen

het is nog steeds een beetje vaag geformuleerd, 'verkeerd' eiwit? daarmee bedoel je pathogeen?
het ligt ook aan de concentraties van de eiwitten die je injecteert.... kijk bijvoorbeeld naar vaccines, dit kunnen gezuiverde eiwitten zijn van pathogenen die een concentratie hebben waarbij het immuun systeem word getriggerd om memory voor toekomstige infecties te voorkomen..als deze eiwitten in veel te hoge concentratie worden gegeven, kunnen de patiënten ernstig ziek worden (hangt af van welk pathogeen uiteraard)..
 
Ik denk dat je je onderzoeksvragen iets specifieker moet maken, naar een bepaald eiwit of groep eiwitten oid. dat maakt het veel makkelijker om te zoeken en gerichte vragen te stellen.. het is nu een beetje zweverig :)

Reageer