Officier Zeedienst MS&T (VWO)

Moderator: Vacature

Gesloten
Gebruikersavatar
Beheer
Berichten: 15.202

Officier Zeedienst MS&T (VWO)

Onze mannen en vrouwen van het Korps Zeedienst zijn verantwoordelijk voor de inzet van het schip: de navigatie, de inzet van wapensystemen en het gebruik van telecommunicatieapparatuur. Als Officier Zeedienst sta je in het begin veelvuldig op de brug, daar wordt het schip bestuurd. De bacheloropleiding Militaire Systemen en Technologie (MS&T) is een stevige, technische studie, vergelijkbaar met een studie aan een van de technische universiteiten. MS&T onderscheidt zich echter door de exclusieve focus op Defensie en de systemen die daar worden gebruikt. LET OP: als je nu solliciteert is de opkomst in augustus 2016 (start opleiding).

Wat ga je doen?

Als Officier Zeedienst Marine ben je verantwoordelijk voor de navigatie en de veiligheid en geef je leiding aan het brugteam. Verder speelt je werk zich vooral af in de Commandocentrale, de plek waar alle gevechtsinformatie binnenkomt en waar tijdens acties de beslissingen genomen worden. Omdat de inzet van het schip altijd de verantwoordelijkheid is van de Officier Zeedienst, kunnen alleen Officieren van het Korps Zeedienst Commandant van een schip worden.

Waar ga je werken?
De eerste paar jaren na je opleiding werk je op een van de Marineschepen. In het begin sta je vaak op de brug, waar het schip wordt bestuurd. Later werk je ook in de Commandocentrale en na een aantal jaren wissel je banen op zee af met bestuurlijke functies aan wal. Je begint als Adelborst op het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM) in Den Helder voor de Algemene Maritieme Officiersopleiding, de vaktechnische opleiding en je Bacheloropleiding MS&T. Dit is een stevige technische studie, vergelijkbaar met een studie aan een van de technische universiteiten maar met de focus op Defensie. Je legt een degelijke wetenschappelijke basis met vakken als Wiskunde, Natuurkunde, IT, Signaalverwerking en Regeltechniek. Daarna volgen toepassingsgerichte vakken als Wapensystemen, Radar en Sonar, Militaire Operaties, Precisienavigatie en Pantsering. Ook is er aandacht voor onderhoudsconcepten, systeemontwerp en de prestaties van militair materieel. Tijdens je vijfeneenhalf jaar durende opleiding ga je ook naar zee om het samen werken en leven met je teamgenoten aan boord te ervaren.

Wat bieden we?
  • Je salaris is afhankelijk van je rang, leeftijd en ervaring. Voor deze functie geldt een premie van 2.500,- euro per jaar gedurende je dienverplichting! Meer informatie over de arbeidsvoorwaarden van Defensie vind je hier.
  • Als Officier Zeedienst Marine word je aangesteld in de rang van Luitenant-Ter-Zee 2e klasse.
  • Bij de Marine kun je je studie combineren met het opdoen van praktijkervaring. De managementervaring die je opdoet kan je later eventueel prima van pas komen in de burgermaatschappij.
Daarnaast bieden we je iets wat andere werkgevers niet kunnen: unieke werk- en levenservaring en de kans om wereldwijd bij te dragen aan vrede en veiligheid.

Solliciteren?
Voordat je kunt solliciteren moet je een voorlichting hebben gevolgd. Klik op de ​link  en schrijf je direct in voor één van de voorlichtingen.
 

<b>​Klik hier voor het sollicitatieformulier!​</b>

 
Heb je al een voorlichting gevolgd? Dan kun je via de website direct solliciteren op deze functie. 

<b><i>Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.</i></b>
 
DEFE-243-banner-vwo-zeedienst_msent-300x250_v1.gif
DEFE-243-banner-vwo-zeedienst_msent-300x250_v1.gif (84.13 KiB) 277 keer bekeken
 
Werken bij Defensie.jpg
Werken bij Defensie.jpg (10.1 KiB) 277 keer bekeken
 
<i>​Trefwoorden: </i>
<i>Vacature, Fulltime, Heel Nederland, Coördinator zeedienst, Defensie.</i>
 
 

 
Never be afraid to try something new. Remember, amateurs built the ark. Professionals built the Titanic

Gesloten